Vurdering af tre nudelprodukter på baggrund af målinger af totalcapsaicinindholdet i chilisaucen

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

127 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet modtog i en mail fra 14. juni 2024 oplysninger fra Fødevarestyrelsen, som fra et advokatfirma har fået nye oplysninger om sammensætningen af de tre mærker af ”stærke” nudler, som er anderledes end, hvad der tidligere er blevet vurderet i et notat dateret 6. juni 2024. I notatet fra 6. juni 2024 var beregningerne af indholdet af totalcapsaicin foretaget ud fra en antagelse om, at chilistyrken kom fra både nudler og chilisauce i en pakning instant-nudler. 20. juni 2024 har Fødevarestyrelsen videresendt analyser foretaget af virksomheden af indholdet af capsaicin i alle tre chilisaucer og i et tilfælde også af dihydrocapsaicin i saucerne, der skal iblandes de tre nudelprodukter. Her gives information om, at kun chilisaucen bidrager med chilikrydring og ikke nudlerne. Den samme information var også kommet fra advokatfirmaet.

Fødevarestyrelsen vil gerne have DTU Fødevareinstituttets sundhedsmæssige vurdering af produkterne baseret på disse oplysninger. Der er bedt om et hurtigst svar.
Original languageDanish
Publication date2024
Number of pages10
Project No.24/1008668
Finished21/06/2024
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2024

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi

Cite this