Abstract
Fødevarevarestyrelsen har bedt DTU, Fødevareinstituttet om en vurdering af carry over fra foder til animalske fødevarer, herunder se på hvilke niveauer af ethylenoxid man vil kunne forvente i kød, mælk, æg og andre animalske produkter efter et dyr har indtaget fødevarer eller foder med indhold af ethylenoxid. Fødevarestyrelsen vil samtidig bede om en risikovurdering af fødevaren, hvis risikovurderingen adskiller sig fra DTU’s tidligere risikovurdering af ethylenoxid i fødevarer.
Fødevarestyrelsen angiver, at der f.eks. kan tages udgangspunkt i indhold af ETOsum i cholin chlorid (CC) på hhv. 40 og 80 mg/kg CC. Iblandingsprocentenkan hentes fra angivelser i afsnit 3.1. i EFSA rapporten ((eller) evt. et worst case scenario). Malkekvæg på ca. 600 kg indtager ca. 20 kg foder (tørstof) pr. dag. En smågris spiser omkring 1 kg foder/dag. Et slagtesvin spiser omkring 2,3 kg foder/dag. En slagtekylling spiser ca. 100 g/dag. En stor høne i fuld æglægning har brug for ca. 140 g foder om dagen.
Fødevarestyrelsen angiver, at der f.eks. kan tages udgangspunkt i indhold af ETOsum i cholin chlorid (CC) på hhv. 40 og 80 mg/kg CC. Iblandingsprocentenkan hentes fra angivelser i afsnit 3.1. i EFSA rapporten ((eller) evt. et worst case scenario). Malkekvæg på ca. 600 kg indtager ca. 20 kg foder (tørstof) pr. dag. En smågris spiser omkring 1 kg foder/dag. Et slagtesvin spiser omkring 2,3 kg foder/dag. En slagtekylling spiser ca. 100 g/dag. En stor høne i fuld æglægning har brug for ca. 140 g foder om dagen.
Original language | English |
---|---|
Publication date | 2022 |
Number of pages | 4 |
Project No. | 22/1000158 |
Finished | 07/01/2022 |
Applicant | Danish Veterinary and Food Administration |
Publication status | Published - 2022 |
Keywords
- Risikovurdering
- Toksikologi
- Kemikaliepåvirkninger