Abstract
Den danske Fødevarestyrelse har modtaget en RASFF alert notifikation vedrørende udeklareret allergen mælk i et kornprodukt (produkt X) fra Tyskland. Ifølge notifikationen er der tale om en gammel pakning af et produkt, hvoraf der af mærkningen ikke fremgår ”mælk”. Analyser foretaget af de spanske myndigheder har dog påvist et indhold af mælkeproteiner på 94 mg/kg.
De tyske myndigheder redegør for, at mælken sandsynligvis stammer fra den chokolade, der er brugt som overtræk på nogle af kornkuglerne. Tyskland meddeler samtidig, at fejlen på de nuværende pakninger er rettet og at de nu er mærket med ”spor af mælk”.
Fødevarerstyrelsen beder DTU Fødevareinstituttet vurdere: 1) Hvorvidt produktet anses for farligt i Danmark. 2) Og hvis det viser sig, at de pakninger, som Danmark har modtaget, er de nye, er det da tilstrækkeligt med mærkningen ”spor af mælk”?
De tyske myndigheder redegør for, at mælken sandsynligvis stammer fra den chokolade, der er brugt som overtræk på nogle af kornkuglerne. Tyskland meddeler samtidig, at fejlen på de nuværende pakninger er rettet og at de nu er mærket med ”spor af mælk”.
Fødevarerstyrelsen beder DTU Fødevareinstituttet vurdere: 1) Hvorvidt produktet anses for farligt i Danmark. 2) Og hvis det viser sig, at de pakninger, som Danmark har modtaget, er de nye, er det da tilstrækkeligt med mærkningen ”spor af mælk”?
Original language | Danish |
---|---|
Publication date | 2020 |
Number of pages | 3 |
Project No. | 20/1020590 |
Finished | 04/12/2020 |
Publication status | Published - 2020 |
Keywords
- Fødevareallergi
- Risikovurdering