Vurdering af eventuelle sundhedsmæssige konsekvenser ved eksponering til PFOS i det øverste skimmelag på havoverfladen under badning

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

41 Downloads (Pure)

Abstract

Miljøstyrelsen (MST) har d. 4. juli 2022 bedt DTU Fødevareinstituttet om at vurdere eventuelle sundhedsmæssige konsekvenser ved eksponering til PFOS i det øverste skimmelag på havoverfladen under badning jf. koncentrationer, der fremgår af pkt. 2.1 i Niras’ rapport fra 13. juni 2022. Opgaven bedes løst under MSTs trækningsret.
MST bemærker at der ikke findes gode data for dermal absorption af PFOS og at dette sammenholdt med mangel på solide eksponeringsdata, gør det udfordrende at udføre en kvantitativ risikovurdering. DTU Fødevareinstituttet må derfor meget gerne også beskrive, antagelser, forudsætninger og usikkerheder i vurderingen samt komme med forslag til eventuelt opfølgende arbejde, der vil kunne forbedre den sundhedsmæssige vurdering. Herunder f.eks. om det vil give mening at foreslå gennemførsel af studie for dermal absorption af PFOS og andre PFAS i regi af PARC.
Original languageDanish
Publication date2022
Number of pages13
Project No.22/1014327
Finished17/10/2022
ApplicantMiljøstyrelsen
Publication statusPublished - 2022

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi

Cite this