TY - JOUR
T1 - Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020
AU - Matthiessen, Jeppe
AU - Biltoft-Jensen, Anja Pia
AU - Stockmarr, Anders
AU - Fagt, Sisse
AU - Christensen, Tue
PY - 2021
Y1 - 2021
N2 - Danmark har som resten af verden forsøgt at begrænse COVID-19 pandemien siden foråret 2020 gennem en række tiltag. Et af dem var den nationale nedlukning af samfundet i marts 2020, hvor undervisning gik online, og mange danskere måtte arbejde hjemmefra eller blev sendt hjem fra arbejdet. Den markant ændrede hverdag påvirkede vores kost- og aktivitetsvaner. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt, hvordan ændringerne har påvirket danskerne og har fundet, at voksne danskere generelt har spist mindre sundt og bevæget sig betydeligt mindre under nedlukningen end i perioden før. Data for indtag og salg af fødevarer peger på, at vores forbrug af søde sager og søde drikke har været højere under nedlukningen end før. Hver femte voksne dansker har haft en stillesiddende fritid under nedlukningen, og det er markant højere, end hvad der er fundet i tidligere undersøgelser før nedlukningen. Gruppen med kort uddannelse og lav indkomst har haft de mest usunde kost- og aktivitetsvaner
AB - Danmark har som resten af verden forsøgt at begrænse COVID-19 pandemien siden foråret 2020 gennem en række tiltag. Et af dem var den nationale nedlukning af samfundet i marts 2020, hvor undervisning gik online, og mange danskere måtte arbejde hjemmefra eller blev sendt hjem fra arbejdet. Den markant ændrede hverdag påvirkede vores kost- og aktivitetsvaner. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt, hvordan ændringerne har påvirket danskerne og har fundet, at voksne danskere generelt har spist mindre sundt og bevæget sig betydeligt mindre under nedlukningen end i perioden før. Data for indtag og salg af fødevarer peger på, at vores forbrug af søde sager og søde drikke har været højere under nedlukningen end før. Hver femte voksne dansker har haft en stillesiddende fritid under nedlukningen, og det er markant højere, end hvad der er fundet i tidligere undersøgelser før nedlukningen. Gruppen med kort uddannelse og lav indkomst har haft de mest usunde kost- og aktivitetsvaner
M3 - Tidsskriftartikel
SN - 1904-5581
VL - 2021
JO - E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
JF - E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
IS - 3
ER -