Abstract
For godt 100 år siden opdagede forskere, at menneskers sundhed ikke kun afhænger af det rette indtag af de energigivende næringsstoffer - det vil sige proteiner, fedt og kulhydrater. Der er også en anden vigtig ernæringsmæssig
faktor på spil - nemlig det vi i dag kalder vitaminer. Siden er 13 vitaminer opdaget, som alle er essentielle for, at kroppen fungerer normalt. I det sidste århundrede har forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet forsket i indholdet af
vitaminerne i vores fødevarer, vitaminernes funktion i kroppen og de skadelige effekter af et indtag, der er for lille eller for stort. Efter 100 år er der stadig udfordringer i at fastlægge vitaminaktiviteten i vores fødevarer, og vi kender endnu ikke det niveau af vitaminerne, som kan sikre et optimalt helbred igennem hele livet.
faktor på spil - nemlig det vi i dag kalder vitaminer. Siden er 13 vitaminer opdaget, som alle er essentielle for, at kroppen fungerer normalt. I det sidste århundrede har forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet forsket i indholdet af
vitaminerne i vores fødevarer, vitaminernes funktion i kroppen og de skadelige effekter af et indtag, der er for lille eller for stort. Efter 100 år er der stadig udfordringer i at fastlægge vitaminaktiviteten i vores fødevarer, og vi kender endnu ikke det niveau af vitaminerne, som kan sikre et optimalt helbred igennem hele livet.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet |
Volume | 2016 |
Issue number | 3 |
Pages (from-to) | 1-14 |
ISSN | 1904-5581 |
Publication status | Published - 2016 |