Vitaminer i 100 år

Jette Jakobsen, Pia Knuthsen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

253 Downloads (Pure)

Abstract

For godt 100 år siden opdagede forskere, at menneskers sundhed ikke kun afhænger af det rette indtag af de energigivende næringsstoffer - det vil sige proteiner, fedt og kulhydrater. Der er også en anden vigtig ernæringsmæssig
faktor på spil - nemlig det vi i dag kalder vitaminer. Siden er 13 vitaminer opdaget, som alle er essentielle for, at kroppen fungerer normalt. I det sidste århundrede har forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet forsket i indholdet af
vitaminerne i vores fødevarer, vitaminernes funktion i kroppen og de skadelige effekter af et indtag, der er for lille eller for stort. Efter 100 år er der stadig udfordringer i at fastlægge vitaminaktiviteten i vores fødevarer, og vi kender endnu ikke det niveau af vitaminerne, som kan sikre et optimalt helbred igennem hele livet.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2016
Issue number3
Pages (from-to)1-14
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2016

Cite this