Vandteknologi

Hans-Jørgen Albrechtsen, Torben Brandt Sørensen, Gert K. Kristensen, Anette Christiansen, Lin Krarup, Helle Nielsen, Charlotte Thy

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

206 Downloads (Pure)

Abstract

Rengøring udgør en væsentlig del af danske slagteriers og mejeriers daglige arbejde. Cirka 20 procent af branchens driftsomkostninger allokeres til løsning og håndtering af problemstillinger, der er forbundet til rengøring. Rengøringsprocesser på slagterier og mejerier er i dag forbundet med et højt ressourceforbrug i form af vand, kemikalier, energi og arbejdstimer. Der er derfor betydelige gevinster at hente ved en effektivisering af rengøringsteknologier og -processer på danske slagterier og mejerier. Derfor har DTU i samarbejde med Landbrug og Fødevarer og repræsentanter fra slagteri- og mejeribranchen nedsat en arbejdsgruppe, som har gennemført en række workshops, hvor erhvervets udfordringer ved rengøringsprocesser, mulige løsningsmodeller og nødvendige
implementeringstiltag identificeres og analyseres. Denne rapport opsummerer resultaterne af dette arbejde.
Original languageDanish
Title of host publicationRengøring på slagterier og mejerier i Danmark : Udvikling af fremtidens effektive, ressourcebesparende teknologier
Place of PublicationKgs. Lyngby
PublisherDanmarks Tekniske Universitet (DTU)
Publication date2013
Pages15-22
Publication statusPublished - 2013

Cite this