Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

59 Downloads (Pure)

Abstract

Der er solid evidens for sammenhængen mellem et højt saltindtag og forhøjet blodtryk, som er en væsentlig risikofaktor for hjerte karsygdomme. Alligevel spiser hver fjerde voksne dansker mere end dobbelt så meget salt som de anbefalede maksimum 5-6 gram dagligt. DTU Fødevareinstituttet har analyseret danskernes indtag af de fødevarer, der især bidrager til kostens samlede saltindtag. Analysen viser, at kostens samlede indhold af saltholdige produkter målt i g/10 MJ er steget med knap 10 % i perioden 2000-2013 vurderet ud fra de nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet. Stigningen ser ud til at være fortsat i perioden 2013-2017 vurderet ud fra salgsdata fra detailhandlen.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2020
Issue number1
Pages (from-to)1-11
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2020

Cite this