Udvikling af videnplatform for strategizing agri-food innovation i et regionalt perspektiv

Birgitte Rasmussen, Per Dannemand Andersen

    Research output: Book/ReportReport

    137 Downloads (Pure)

    Abstract

    Denne rapport indeholder en kortfattet beskrivelse af viden til udvikling af processer og produkter inden for fødevaresektoren. I rapporten kalder vi det en ’videnplatform’. Videnplatformen er orienteret mod anvendelse af viden til vurdering af udviklingsmuligheder på det regionale niveau inden for jordbrugs- og fødevaresektoren i et langsigtet perspektiv. Omdrejningspunktet er jordbrugs- og fødevaresektoren med tilhørende rammebetingelser, instrumentarium, innovationsmønstre, kompetencer og potentialer m.v. Forudsætningen for gennemførelse af robuste innovationsprocesser er tilvejebringelse, håndtering og anvendelse af tre former for viden: Viden om Systemet, Viden om Mål og Viden om Forandring. Disse tre former for viden kan indgå i opbygningen af en videnplatform for innovation i fødevaresektoren. Vi bidrager med viden inden for hver type; hvordan og i hvilket omfang erhvervet innoverer, hvilke perspektiver og målsætninger der er/kan udvikles, og hvilke virkemidler og rammebetingelser sektoren er underlagt.
    Original languageDanish
    Place of PublicationKgs. Lyngby
    PublisherDTU Management
    Volumerapport 13
    Edition13
    Number of pages20
    ISBN (Print)978-87-90855-88-8
    Publication statusPublished - 2010
    SeriesDTU Management 2010
    Number13

    Cite this