Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning

Charlotte Sonne Kristensen, Lars Erik Larsen, Charlotte Kristiane Hjulsager

Research output: Book/ReportReport

121 Downloads (Pure)

Abstract

Til at afgøre om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i smågrisestalden kan næsesvaberprøver af alle grise ved fravænning være en hjælp. Resultatet fra et enkelt fravænningshold kan dog ikke stå alene, når det skal afgøres om en tømning af smågrisestalden er tilstrækkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte være nødvendigt at tage næsesvaberprøver af alle grise i flere fravænningshold.
Original languageEnglish
PublisherVidencenter for Svineproduktion
Volume1420
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Kristensen, C. S., Larsen, L. E., & Hjulsager, C. K. (2014). Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. Videncenter for Svineproduktion.
Kristensen, Charlotte Sonne ; Larsen, Lars Erik ; Hjulsager, Charlotte Kristiane. / Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. Videncenter for Svineproduktion, 2014.
@book{a18c486a33074e2fab56e5f253411e36,
title = "Sv{\ae}rt at afg{\o}re om grise smittes med PRRSV f{\o}r eller efter frav{\ae}nning",
abstract = "Til at afg{\o}re om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i sm{\aa}grisestalden kan n{\ae}sesvaberpr{\o}ver af alle grise ved frav{\ae}nning v{\ae}re en hj{\ae}lp. Resultatet fra et enkelt frav{\ae}nningshold kan dog ikke st{\aa} alene, n{\aa}r det skal afg{\o}res om en t{\o}mning af sm{\aa}grisestalden er tilstr{\ae}kkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte v{\ae}re n{\o}dvendigt at tage n{\ae}sesvaberpr{\o}ver af alle grise i flere frav{\ae}nningshold.",
author = "Kristensen, {Charlotte Sonne} and Larsen, {Lars Erik} and Hjulsager, {Charlotte Kristiane}",
year = "2014",
language = "English",
volume = "1420",
publisher = "Videncenter for Svineproduktion",

}

Kristensen, CS, Larsen, LE & Hjulsager, CK 2014, Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. vol. 1420, Videncenter for Svineproduktion.

Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. / Kristensen, Charlotte Sonne; Larsen, Lars Erik; Hjulsager, Charlotte Kristiane.

Videncenter for Svineproduktion, 2014.

Research output: Book/ReportReport

TY - RPRT

T1 - Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning

AU - Kristensen, Charlotte Sonne

AU - Larsen, Lars Erik

AU - Hjulsager, Charlotte Kristiane

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Til at afgøre om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i smågrisestalden kan næsesvaberprøver af alle grise ved fravænning være en hjælp. Resultatet fra et enkelt fravænningshold kan dog ikke stå alene, når det skal afgøres om en tømning af smågrisestalden er tilstrækkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte være nødvendigt at tage næsesvaberprøver af alle grise i flere fravænningshold.

AB - Til at afgøre om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i smågrisestalden kan næsesvaberprøver af alle grise ved fravænning være en hjælp. Resultatet fra et enkelt fravænningshold kan dog ikke stå alene, når det skal afgøres om en tømning af smågrisestalden er tilstrækkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte være nødvendigt at tage næsesvaberprøver af alle grise i flere fravænningshold.

M3 - Report

VL - 1420

BT - Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning

PB - Videncenter for Svineproduktion

ER -

Kristensen CS, Larsen LE, Hjulsager CK. Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. Videncenter for Svineproduktion, 2014.