Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning

Charlotte Sonne Kristensen, Lars Erik Larsen, Charlotte Kristiane Hjulsager

  Research output: Book/ReportReportCommissioned

  123 Downloads (Pure)

  Abstract

  Til at afgøre om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i smågrisestalden kan næsesvaberprøver af alle grise ved fravænning være en hjælp. Resultatet fra et enkelt fravænningshold kan dog ikke stå alene, når det skal afgøres om en tømning af smågrisestalden er tilstrækkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte være nødvendigt at tage næsesvaberprøver af alle grise i flere fravænningshold.
  Original languageEnglish
  PublisherVidencenter for Svineproduktion
  Volume1420
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  Kristensen, C. S., Larsen, L. E., & Hjulsager, C. K. (2014). Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. Videncenter for Svineproduktion.
  Kristensen, Charlotte Sonne ; Larsen, Lars Erik ; Hjulsager, Charlotte Kristiane. / Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. Videncenter for Svineproduktion, 2014.
  @book{a18c486a33074e2fab56e5f253411e36,
  title = "Sv{\ae}rt at afg{\o}re om grise smittes med PRRSV f{\o}r eller efter frav{\ae}nning",
  abstract = "Til at afg{\o}re om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i sm{\aa}grisestalden kan n{\ae}sesvaberpr{\o}ver af alle grise ved frav{\ae}nning v{\ae}re en hj{\ae}lp. Resultatet fra et enkelt frav{\ae}nningshold kan dog ikke st{\aa} alene, n{\aa}r det skal afg{\o}res om en t{\o}mning af sm{\aa}grisestalden er tilstr{\ae}kkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte v{\ae}re n{\o}dvendigt at tage n{\ae}sesvaberpr{\o}ver af alle grise i flere frav{\ae}nningshold.",
  author = "Kristensen, {Charlotte Sonne} and Larsen, {Lars Erik} and Hjulsager, {Charlotte Kristiane}",
  year = "2014",
  language = "English",
  volume = "1420",
  publisher = "Videncenter for Svineproduktion",

  }

  Kristensen, CS, Larsen, LE & Hjulsager, CK 2014, Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. vol. 1420, Videncenter for Svineproduktion.

  Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. / Kristensen, Charlotte Sonne; Larsen, Lars Erik; Hjulsager, Charlotte Kristiane.

  Videncenter for Svineproduktion, 2014.

  Research output: Book/ReportReportCommissioned

  TY - RPRT

  T1 - Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning

  AU - Kristensen, Charlotte Sonne

  AU - Larsen, Lars Erik

  AU - Hjulsager, Charlotte Kristiane

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Til at afgøre om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i smågrisestalden kan næsesvaberprøver af alle grise ved fravænning være en hjælp. Resultatet fra et enkelt fravænningshold kan dog ikke stå alene, når det skal afgøres om en tømning af smågrisestalden er tilstrækkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte være nødvendigt at tage næsesvaberprøver af alle grise i flere fravænningshold.

  AB - Til at afgøre om Porcin Reproduktions- og Respiratorisk Syndrom Virus (PRRSV) cirkulerer i farestalden eller kun i smågrisestalden kan næsesvaberprøver af alle grise ved fravænning være en hjælp. Resultatet fra et enkelt fravænningshold kan dog ikke stå alene, når det skal afgøres om en tømning af smågrisestalden er tilstrækkeligt for at der fremadrettet kan produceres PRRSV-negative grise ved 30 kg. Det vil ofte være nødvendigt at tage næsesvaberprøver af alle grise i flere fravænningshold.

  M3 - Report

  VL - 1420

  BT - Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning

  PB - Videncenter for Svineproduktion

  ER -

  Kristensen CS, Larsen LE, Hjulsager CK. Svært at afgøre om grise smittes med PRRSV før eller efter fravænning. Videncenter for Svineproduktion, 2014.