Skrubbernes gydevandring i Roskilde Fjord

Carl Baden, Frederik Hjort Hauge, Jon Christian Svendsen, Mads Christoffersen

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

59 Downloads (Pure)

Abstract

Nye undersøgelser tyder på, at skrubber i Roskilde Fjord foretager lange vandringer i løbet af vinteren og formodentligt gyder langt nord for Frederikssund.
I Danmark gyder skrubber i vintermånederne, men der findes meget lidt viden om, hvor gydningen foregår i de danske farvande. Derfor kortlægger DTU Aqua i disse år skrubbers gydevandring i Roskilde Fjord i samarbejde med lokale fiskere.
Det er vigtigt at vide, hvor forskellige fiskearter gyder for både at kunne beskytte de gydende fisk og fiskeynglen og de områder, hvor gydningen finder sted.
Original languageDanish
Publication date2019
Number of pages7
Publication statusPublished - 2019
SeriesFiskepleje.dk

Cite this

Baden, Carl ; Hauge, Frederik Hjort ; Svendsen, Jon Christian ; Christoffersen, Mads. / Skrubbernes gydevandring i Roskilde Fjord. 2019. 7 p. (Fiskepleje.dk).
@misc{256a5616f1cb45ba926cf8a4f09525a3,
title = "Skrubbernes gydevandring i Roskilde Fjord",
abstract = "Nye unders{\o}gelser tyder p{\aa}, at skrubber i Roskilde Fjord foretager lange vandringer i l{\o}bet af vinteren og formodentligt gyder langt nord for Frederikssund.I Danmark gyder skrubber i vinterm{\aa}nederne, men der findes meget lidt viden om, hvor gydningen foreg{\aa}r i de danske farvande. Derfor kortl{\ae}gger DTU Aqua i disse {\aa}r skrubbers gydevandring i Roskilde Fjord i samarbejde med lokale fiskere.Det er vigtigt at vide, hvor forskellige fiskearter gyder for b{\aa}de at kunne beskytte de gydende fisk og fiskeynglen og de omr{\aa}der, hvor gydningen finder sted.",
author = "Carl Baden and Hauge, {Frederik Hjort} and Svendsen, {Jon Christian} and Mads Christoffersen",
year = "2019",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Skrubbernes gydevandring i Roskilde Fjord. / Baden, Carl; Hauge, Frederik Hjort; Svendsen, Jon Christian; Christoffersen, Mads.

7 p. 2019, . (Fiskepleje.dk).

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Skrubbernes gydevandring i Roskilde Fjord

AU - Baden, Carl

AU - Hauge, Frederik Hjort

AU - Svendsen, Jon Christian

AU - Christoffersen, Mads

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Nye undersøgelser tyder på, at skrubber i Roskilde Fjord foretager lange vandringer i løbet af vinteren og formodentligt gyder langt nord for Frederikssund.I Danmark gyder skrubber i vintermånederne, men der findes meget lidt viden om, hvor gydningen foregår i de danske farvande. Derfor kortlægger DTU Aqua i disse år skrubbers gydevandring i Roskilde Fjord i samarbejde med lokale fiskere.Det er vigtigt at vide, hvor forskellige fiskearter gyder for både at kunne beskytte de gydende fisk og fiskeynglen og de områder, hvor gydningen finder sted.

AB - Nye undersøgelser tyder på, at skrubber i Roskilde Fjord foretager lange vandringer i løbet af vinteren og formodentligt gyder langt nord for Frederikssund.I Danmark gyder skrubber i vintermånederne, men der findes meget lidt viden om, hvor gydningen foregår i de danske farvande. Derfor kortlægger DTU Aqua i disse år skrubbers gydevandring i Roskilde Fjord i samarbejde med lokale fiskere.Det er vigtigt at vide, hvor forskellige fiskearter gyder for både at kunne beskytte de gydende fisk og fiskeynglen og de områder, hvor gydningen finder sted.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -