SBI 2020:06: Materialeegenskaber: Test af polyethylenmembraners egenskaber før og efter accelereret ældning

Torben Valdbjørn Rasmussen, Tessa Kvist Hansen, Jens Kromann Nielsen, Frederik R. Steenstrup, Lisbeth M. Ottosen, Louise Green Petersen, Morten Hjorslev Hansen, Yvonne Shashoua

Research output: Book/ReportReportResearch

150 Downloads (Pure)

Abstract

I forskningsrapporten – Materialeegenskaber, test af polyethylenmembraners egenskaber før og efter accelereret ældning – undersøges levetiden for dampspærre produceret af polyethylen (PE). Undersøgelsen omfatter dampspærre af ren PE og dampspærre produceret af regenereret PE samt kombinationer af ren og regenereret PE.
Der undersøges 9 forskellige dampspærrer, tapede samlinger tilhørende de enkelte dampspærresystemer og samlinger klæbet med bånd af butyl.
Tidligere var det almindeligt, at dampspærre var fremstillet af ren PE, men i dag kan man finde et stigende antal dampspærrer, som indeholder regenereret PE, eller en blanding af regenereret PE og ren PE, i handelen. Som en del af den øgede interesse for at fremme bæredygtighed i byggeriet, er det forventeligt, at en stigende andel af dampspærre fremstillet af regenereret PE eller en blanding af ren og regenereret PE, fremadrettet vil blive mere efterspurgte.
Undersøgelsen omfatter blandt andet de udvalgte dampspærreres vanddampdiffusionsmodstand, rivestyrke, fladevægt og overfladespænding, og emnerne er undersøgt før og efter accelereret ældning. Accelereret ældning er udført i klimakammer. Ud fra ældningen er dampspærrerenes levetid bestemt.
Original languageDanish
PublisherDanish Building Research Institute, Aalborg University
Number of pages174
ISBN (Electronic)978-87-563-1943-0
Publication statusPublished - 2020

Cite this