Saltindholdet i brød kan sænkes markant til gavn for folkesundheden og uden at forbrugernes præference påvirkes: Resultater fra et randomiseret kontrolleret studie blandt børnefamilier

Nanna Louise Riis, Kirsten Bjørnsbo, Anne Dahl Lassen, Ellen Trolle, Ulla Toft

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Danskerne spiser i gennemsnit 9,5 gram salt om dagen, hvilket er langt over den anbefalede mængde på 5-6 gram. For meget salt (natrium) kan give forhøjet blodtryk, hvilket er en af de største risikofaktorer for udvikling af hjertekarsygdom og tidlig død. På trods af officielle anbefalinger om at spise mindre salt, er der mangel på effektive strategier til at sænke saltindtaget, og der har de seneste år været debat om hvorvidt der kan være skadelige effekter ved at reducere saltindtaget, såsom øget niveau af lipider, renin, aldosteron, adrenalin og noradrenalin i blodet. Mulige gavnlige såvel som skadelige virkninger ved saltreduktion blev undersøgt i et forskningsprojekt, hvor børnefamilier gradvist reducerede deres saltindtag ved at få brød med mindre salt og gennem kostvejledning.
Original languageDanish
JournalDiætisten
Volume174
Number of pages5
ISSN1395-1769
Publication statusPublished - 2021

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Saltindholdet i brød kan sænkes markant til gavn for folkesundheden og uden at forbrugernes præference påvirkes: Resultater fra et randomiseret kontrolleret studie blandt børnefamilier'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this