Saltindhold i brød og morgenmadscerealier

Ellen Trolle, Erling Saxholt, Pia Knuthsen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

250 Downloads (Pure)

Abstract

Saltindholdet i hvedebrød og rugbrød på de danske supermarkedshylder er faldet fra 2009 til 2014. En tilsvarende trend er ikke registreret i brød fra bagerbutikker. Udviklingen betyder, at en større andel af industrielt fremstillede brød end bagerbrød indsamlet i 2014 overholder Nøglehulsmærkets nyeste krav til saltindholdet. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af saltindholdet i brød og morgenmadscerealier. Ifølge undersøgelsen har de fleste morgenmadscerealier også et lavt saltindhold. Cornflakes har det højeste gennemsnitsindhold og udgør den største andel af produkter, som overstiger Nøglehulsmærkets saltkrav. Saltindholdet er dog faldet i forhold til tidligere.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2016
Issue number4
Pages (from-to)1-5
Number of pages5
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2016

Cite this