Sådan har corona forskudt vores transportadfærd

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

66 Downloads (Pure)

Abstract

2020 og 2021 var på mange måder præget af pandemien med nedlukninger af og restriktioner for kollektiv trafik. Samtidigt og delvis som konsekvens heraf har perioden i større og mindre omfang været præget af hjemmearbejde, begrænsede muligheder for fritidsaktiviteter, meget færre udlandsrejser end normalt og en lang række andre forskydninger af hverdags- og arbejdslivet samt ferie og fritid.

Fra DTU følger vi udviklingen gennem Transportvaneundersøgelsen (TU), som løbende kortlægger befolkningens transportadfærd. Transportvaneundersøgelsen er gennemført hver eneste dag siden den 10. maj 2006 og dermed også kontinuert igennem hele pandemien. Samlet indeholder undersøgelsen knap 200.000 interviews siden 2006 og cirka 450.000 interviews siden den første runde i 1975.

Set herfra var den første og største konsekvens af pandemien, at svarraten steg pludseligt og kraftigt i marts 2020. Formentlig fordi flere havde tid til at besvare undersøgel- sen, og fordi det har været nemmere at kontakte respondenter på telefon, både i dagtimerne og om aftenen. Det betyder, at vi har flere interviews end normalt og derfor et bedre og mere sikkert billede for 2020.
Original languageEnglish
Title of host publicationRefleksioner fra en pandemi : En essaysamling om bymiljøer, bygninger og livskvalitet i lyset af COVID-19
Number of pages13
Publication date2022
Pages102-114
Publication statusPublished - 2022

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Sådan har corona forskudt vores transportadfærd'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this