Risikovurdering for kontamination af spiseklar grøntsager med Salmonella Dublin ved gødskning med nedfældet gylle fra en ejendom i Salmonella Dublin niveau 2

Annette Nygaard Jensen, Jens Kirk Andersen

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

119 Downloads (Pure)

Abstract

Fødevarestyrelsen har fået en henvendelse fra en planteavlskonsulent, der søger dispensation for at gødske med nedfældet gylle fra en ejendom i niveau 2 for Salmonella Dublin på marker med afgrøder til direkte konsum. Planteavlskonsulenten skriver at gyllen skal nedfældes i jorden ca. 1 uge før plantning i foråret. Der plantes blomkål og broccoli, hvor det er kålhovederne, der høstes ved skæring med kniv. Grøntsagsproducenten er certificeret under Global Gap.
Original languageDanish
Publication date2018
Number of pages2
Project No.18/15729
Finished19/12/2018
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • Risikovurdering
  • Sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Cite this