Abstract
DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af jod (16 μg pr. 100 ml) til vegetabilske alternativer til mælk.
Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:
•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af vegetabilske alternativer til mælk pr. dag for 95. percentilen.
-DTU bedes oplyse mængden (ml) af dette indtag for alle aldersgrupper.
-DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffet fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.
•Det skal antages, at den pågældende fødevare erstatter indtaget af lignende produkter i kosten (mælk). Der skal benyttes 50. percentilen for indtag af næringsstoffet fra baggrundskosten.
-DTU bedes oplyse indtagsmængden af næringsstoffet fra baggrundkosten for alle aldersgrupper.
DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:
•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af vegetabilske alternativer til mælk pr. dag for 95. percentilen.
-DTU bedes oplyse mængden (ml) af dette indtag for alle aldersgrupper.
-DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffet fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.
•Det skal antages, at den pågældende fødevare erstatter indtaget af lignende produkter i kosten (mælk). Der skal benyttes 50. percentilen for indtag af næringsstoffet fra baggrundskosten.
-DTU bedes oplyse indtagsmængden af næringsstoffet fra baggrundkosten for alle aldersgrupper.
DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Original language | Danish |
---|---|
Publication date | 2023 |
Number of pages | 4 |
Project No. | 23/1001747 |
Finished | 09/03/2023 |
Applicant | Danish Veterinary and Food Administration |
Publication status | Published - 2023 |
Keywords
- Risikovurdering
- Toksikologi
- Ernæring og kostvaner