Risikovurdering af vegetabilske alternativer til fermenterede mælkeprodukter

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

5 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af folsyre (30 μg pr. 100 g) til vegetabilske alternativer til fermenterede mælkeprodukter (tre varianter: plain, jordbær og vanilje).

Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:

•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af vegetabilske alternativer til fermenterede mælkeprodukter pr. dag for 95. percentilen.
oDTU bedes oplyse mængden (g) af dette indtag for alle aldersgrupper.
oDTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffet fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.

•Det skal antages, at den pågældende fødevare erstatter indtaget af lignende produkter ikosten (fermenterede mælkeprodukter).

DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Original languageDanish
Publication date2023
Number of pages3
Project No.23/1012940
Finished30/08/2023
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2023

Keywords

  • Riskovurdering

Cite this