Risikovurdering af rabarberblade som fødevare

Kirsten Pilegaard*, Folmer Damsted Eriksen, Gitte Ravn-Haren, Lea Bredsdorff, Mikael Mandrup Egebjerg, Pelle Thonning Olesen

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

171 Downloads (Pure)

Abstract

Kun stilken fra haverabarber er en almindelig anvendt fødevare. Bladet er sporadisk i mangeltider, f.eks. under 1. verdenskrig, blevet anvendt som erstatning for spinat, hvilket dog har ført til dødsfald hos mennesker. Det har dengang resulteret i advarsler mod at spise rabarberblade. Alligevel har en dansk kogebog for nylig genintroduceret en gammel opskrift på stuvede rabarberblade, og en anden kogebog anbefaler rabarberblad i en salat. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den tilgængelige litteratur for at se på risikoen ved at spise rabarberblade. På baggrund af litteraturgennemgangen gentager forskerne tidligere advarsler mod at anvende både rå og varmebehandlede rabarberblade i madlavningen.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2018
Issue number1
Number of pages7
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2018

Cite this