Risikovurdering af produkt med restindhold af ethylenoxid

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

1 Downloads (Pure)

Abstract

Fødevarestyrelsen har bedt DTU Fødevareinstituttet om en sundhedsmæssig risikovurdering af to produkter, begge her refereret til som produkt x, med restindhold af 2-chlorethanol på 4,2 mg/kg og 49,1 mg/kg udtrykt som restindhold af ethylenoxid på henholdsvis 2,3 mg/kg og 26,9 mg/kg. Produkterne er analyseret for indhold af ethylenoxid, der som sådan ikke er påvist, men der er påvist 2-chloroethanol i en mængde angivet som restindhold af ethylenoxid på henholdsvis 2,3 mg/kg og 26,9 mg/kg. Produkterne er anvendt som en ingrediens i donuts.
Original languageEnglish
Publication date2021
Number of pages1
Project No.21/1034334
Finished26/08/2021
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2021

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi
  • Kemikaliepåvirkninger

Cite this