Risikovurdering af pastiller (konfekture produkt)

DTU Fødevareinstituttet

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

316 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af vitamin C (198 mg pr. 100 g) og zink (11,6 mg pr. 100 g) til pastiller (konfekture produkt).

Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:

•det antages, at de pågældende pastiller erstatter indtaget af lignende produkter i kosten (i dette tilfælde ”Pastiller, sukkerfri, uspecificeret” her fra benævnt Pastiller),
•i udregninger benyttes en 50. percentil (P50) for indtaget af næringsstofferne fra baggrundskosten og indtaget af Pastiller sættes til P95,
·vurderingen skal omfatte alle aldersgrupper.
Original languageDanish
Publication date2018
Number of pages3
Project No.18/09075
Finished10/07/2018
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • Risikovurdering
  • Ernæring og kostvaner

Cite this