Risikovurdering af morgenmadscerealier

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

11 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af folsyre (198 μg per 100 g) og jern (8,4 mg per 100 g) til morgenmadscerealier. Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:

•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af morgenmadscerealier pr. dag for 95. percentilen.
-DTU bedes oplyse mængden (g) af dette indtag for alle aldersgrupper.
-DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffer fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.

•Det skal antages, at den pågældende fødevare erstatter indtaget af lignende produkter i kosten (morgenmadscerealier). Der skal benyttes 50. percentilen for indtag af næringsstoffer fra baggrundskosten.
-DTU bedes oplyse indtagsmængden af næringsstoffer fra baggrundkosten for alle aldersgrupper.

DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Original languageDanish
Publication date2023
Number of pages4
Project No.23/1001744
Finished27/02/2023
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2023

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi
  • Ernæring og kostvaner

Cite this