Abstract
DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af magnesium (57 mg per 100 g) til mælkebaserede desserter.
Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:
•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af mælkebaserede desserter pr. dag for 95. percentilen.
- DTU bedes oplyse mængden (g) af dette indtag for alle aldersgrupper.
- DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffet fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.
- DTU bedes i vurderingen inkludere et bidrag fra indtag af andre berigede fødevarer og kosttilskud.
DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:
•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af mælkebaserede desserter pr. dag for 95. percentilen.
- DTU bedes oplyse mængden (g) af dette indtag for alle aldersgrupper.
- DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffet fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.
- DTU bedes i vurderingen inkludere et bidrag fra indtag af andre berigede fødevarer og kosttilskud.
DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Original language | Danish |
---|---|
Publication date | 2023 |
Number of pages | 3 |
Project No. | 23/1006661 |
Finished | 05/05/2023 |
Applicant | Danish Veterinary and Food Administration |
Publication status | Published - 2023 |
Keywords
- Risikovurdering
- Toksikologi
- Ernæring og kostvaner