Risikovurdering af mælkebaserede desserter

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

20 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af magnesium (57 mg per 100 g) til mælkebaserede desserter.

Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:

•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af mælkebaserede desserter pr. dag for 95. percentilen.
- DTU bedes oplyse mængden (g) af dette indtag for alle aldersgrupper.
- DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstoffet fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper.
- DTU bedes i vurderingen inkludere et bidrag fra indtag af andre berigede fødevarer og kosttilskud.

DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
Original languageDanish
Publication date2023
Number of pages3
Project No.23/1006661
Finished05/05/2023
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2023

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi
  • Ernæring og kostvaner

Cite this