Risikovurdering af koffeinposer (pouches)

DTU Fødevareinstituttet

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

182 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af koffein samt magnesium (121,5 mg per 100 g), vitamin C (25,9 mg per 100 g), niacin i form af nikotinamid (5,4 mg per 100 g), jern (4,8 mg per 100 g), vitamin E (4,1 mg per 100 g), zink (3,4 mg per 100 g), vitamin B6 (0,5 mg per 100 g), vitamin A i form af beta-caroten (258,5 μg per 100 g), folsyre (64,6 μg per 100 g), jod (48,3 μg per 100 g), vitamin D (1,4 μg per 100 g) til koffeinposer med henholdsvis 6,8 g koffein per 100 g (produkt 1, svarende til 50 mg koffein per pose) og 13,6 g koffein per 100 g (produkt 2 svarende til 100 mg koffein per pose). Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:

•DTU bedes undtage aldersgruppen 0-12 år i vurderingen.
•DTU bedes benytte 50. percentilen for dagligt indtag af næringsstofferne fra baggrundskosten.
o DTU bedes oplyse indtagsmængderne af næringsstofferne fra baggrundskosten foralle aldersgrupper, som vurderingen medtager.
•DTU bedes for koffein vurdere sikkerheden af anvendelsen af poserne både pr. gang samt pr. dag
•Virksomheden oplyser, at den gennemsnitlige forbruger anvender en pose ad gangen og typisk 4-5 poser om dagen. En pose vejer 0,74 g og en pakke indeholder 20 poser/portioner (14,7 g i alt).
Original languageDanish
Publication date2023
Number of pages12
Project No.23/1008251
Finished02/06/2023
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2023

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi

Cite this