Risikovurdering af ikke-alkoholholdige drikkevarer baseret på vand portioneret i mindre drikkeampuller, shots eller lignende

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

3 Downloads (Pure)

Abstract

DTU Fødevareinstituttet er af Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet, blevet bedt om at foretage en risikovurdering af tilsætningen af vitamin A i form af retinylpalmitat (166 μg per 100 ml), og vitamin D (1,1 μg per 100 ml) til ikke-alkoholholdige drikkevarer baseret på vand portioneret i mindre drikkeampuller, shots eller lignende. Fødevarestyrelsen ønsker, at beregningerne skal foretages ud fra følgende forhold:

•DTU bedes medtage alle aldersgrupper i vurderingen.
•DTU bedes tage udgangspunkt i et gennemsnitligt indtag af ikke-alkoholholdige drikkevarerbaseret på vand portioneret i mindre drikkeampuller, shots eller lignende pr. dag for 95.percentilen.
•DTU bedes oplyse mængden (ml) af dette indtag for alle aldersgrupper.
•DTU bedes i vurderingen også oplyse selve indtagsmængden af næringsstofferne fra produktet (95. percentilen), som vurderingen tager udgangspunkt i, for alle aldersgrupper,som vurderingen medtager.
•Det skal antages, at den pågældende fødevare erstatter indtaget af lignende produkter i kosten (ikke-alkoholholdige drikkevarer baseret på vand portioneret i mindredrikkeampuller, shots eller lignende).
oDTU bedes benytte 50. percentilen for dagligt indtag af næringsstofferne frabaggrundskosten.
oDTU bedes oplyse indtagsmængderne af næringsstofferne fra baggrundskosten for alle aldersgrupper, som vurderingen medtager.
Original languageDanish
Publication date2023
Number of pages4
Project No.23/1012941
Finished05/09/2023
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2023

Keywords

  • Riskovurdering

Cite this