Risikovurdering af grønsagsmix til brug i instant nudler med restindhold af ethylenoxid

Bodil Hamborg Jensen, Susanne Hougaard Bennekou

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

8 Downloads (Pure)

Abstract

Fødevarestyrelsen har bedt DTU Fødevareinstituttet om en sundhedsmæssig risikovurdering af to produkter af grønsagsmix, der anvendes i instant nudler med restindhold af 2-chlorethanol på 5,0 mg/kg og 7,4 mg/kg udtrykt som restindhold af ethylenoxid på 2,7 mg/kg og 4,0 mg/kg. Produkterne er analyseret for indhold af ethylenoxid, der som sådan ikke er påvist, men der er påvist 2-chloroethanol i en mænge angivet som restindhold af ethylenoxid på henholdsvis 2,7 mg/kg og 4,0 mg/kg.
Original languageEnglish
Publication date2021
Number of pages1
Project No.21/1034413
Finished26/08/2021
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2021

Keywords

  • Risikovurdering
  • Toksikologi
  • Kemikaliepåvirkninger

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Risikovurdering af grønsagsmix til brug i instant nudler med restindhold af ethylenoxid'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this