Rengøring på slagterier og mejerier i Danmark: Udvikling af fremtidens effektive, ressourcebesparende teknologier

Niels Axel Nielsen (Editor), Hans-Jørgen Albrechtsen (Editor), Jakob Kjøbsted Huusom (Editor), Anette Alsted Rasmussen (Editor), Alan Friis, Steffen Syberg Hansen (Editor)

Research output: Book/ReportReport

339 Downloads (Pure)

Abstract

Rengøring udgør en væsentlig del af danske slagteriers og mejeriers daglige arbejde. Cirka 20 procent af branchens driftsomkostninger allokeres til løsning og håndtering af problemstillinger, der er forbundet til rengøring. Rengøringsprocesser på slagterier og mejerier er i dag forbundet med et højt ressourceforbrug i form af vand, kemikalier, energi og arbejdstimer. Der er derfor betydelige gevinster at hente ved en effektivisering af rengøringsteknologier og -processer på danske slagterier og mejerier. Derfor har DTU i samarbejde med Landbrug og Fødevarer og repræsentanter fra slagteri- og mejeribranchen nedsat en arbejdsgruppe, som har gennemført en række workshops, hvor erhvervets udfordringer ved rengøringsprocesser, mulige løsningsmodeller og nødvendige
implementeringstiltag identificeres og analyseres. Denne rapport opsummerer resultaterne af dette arbejde.
Original languageDanish
Place of PublicationKgs. Lyngby
PublisherDanmarks Tekniske Universitet (DTU)
Number of pages51
Publication statusPublished - 2013

Cite this