Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering: Afsluttende rapport

Research output: Book/ReportReportResearch

9 Downloads (Pure)

Abstract

Denne afsluttende rapport opsummerer arbejdet på forskningsprojektet ”Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering”. Projektet blev gennemført ved Sektion for Energi og Installationer, Institut for Byggeri og Anlæg ved Danmarks Tekniske Universitet i perioden 1. januar 2016 - 31. december 2018. Det samlede budget for projektet var 1.98 mio. kr. Grundejernes Investeringsfond støttede projektet med 990.000 kr.
Formålet med projektet var at evaluere potentialet for forskellige solafskærmninger kombineret med typiske ventilationsløsninger for at reducere overophedning efter energirenovering af danske etageboligbyggerier fra 1850-1970 under hensyntagen til dagslysets mængde og kvalitet.
Rapporten opsummerer de vigtigste resultater fra projektet og er målrettet byggebranchen, bygningsejere samt beboere. Med rapporten medfølger ”Resultatbrowser” – en MS Excel baseret database med projektets resultater. “Resultatbrowseren” muliggør visualisering af projektets resultater, der demonstrerer, hvordan forskellige renoveringstiltag påvirker det termiske indeklima og energiforbrug. Forskningsgruppen håber, at denne rapport samt “Resultatbrowseren” bidrager til øget opmærksomhed vedrørende brug af solafskærmning og ventilation ved energirenovering. Forfatterne af denne rapport vil gerne takke alle studerende, der har arbejdet på projektet for deres bidrag.
Original languageDanish
PublisherTechnical University of Denmark, Department of Civil Engineering
Number of pages26
ISBN (Electronic)87-7877-510-8
Publication statusPublished - 2019

Bibliographical note

BYG R-412

Cite this

@book{276cc1c8ba9d4a4fbfede8f13e1c23ea,
title = "Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering: Afsluttende rapport",
abstract = "Denne afsluttende rapport opsummerer arbejdet p{\aa} forskningsprojektet ”Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering”. Projektet blev gennemf{\o}rt ved Sektion for Energi og Installationer, Institut for Byggeri og Anl{\ae}g ved Danmarks Tekniske Universitet i perioden 1. januar 2016 - 31. december 2018. Det samlede budget for projektet var 1.98 mio. kr. Grundejernes Investeringsfond st{\o}ttede projektet med 990.000 kr. Form{\aa}let med projektet var at evaluere potentialet for forskellige solafsk{\ae}rmninger kombineret med typiske ventilationsl{\o}sninger for at reducere overophedning efter energirenovering af danske etageboligbyggerier fra 1850-1970 under hensyntagen til dagslysets m{\ae}ngde og kvalitet.Rapporten opsummerer de vigtigste resultater fra projektet og er m{\aa}lrettet byggebranchen, bygningsejere samt beboere. Med rapporten medf{\o}lger ”Resultatbrowser” – en MS Excel baseret database med projektets resultater. “Resultatbrowseren” muligg{\o}r visualisering af projektets resultater, der demonstrerer, hvordan forskellige renoveringstiltag p{\aa}virker det termiske indeklima og energiforbrug. Forskningsgruppen h{\aa}ber, at denne rapport samt “Resultatbrowseren” bidrager til {\o}get opm{\ae}rksomhed vedr{\o}rende brug af solafsk{\ae}rmning og ventilation ved energirenovering. Forfatterne af denne rapport vil gerne takke alle studerende, der har arbejdet p{\aa} projektet for deres bidrag.",
author = "Jakub Kolarik and Daria Zukowska-Tejsen and {Sarey Khanie}, Mandana and Nielsen, {Toke Rammer}",
note = "BYG R-412",
year = "2019",
language = "Dansk",
publisher = "Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering",

}

Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering: Afsluttende rapport. / Kolarik, Jakub; Zukowska-Tejsen, Daria; Sarey Khanie, Mandana; Nielsen, Toke Rammer.

Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering, 2019. 26 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering: Afsluttende rapport

AU - Kolarik, Jakub

AU - Zukowska-Tejsen, Daria

AU - Sarey Khanie, Mandana

AU - Nielsen, Toke Rammer

N1 - BYG R-412

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Denne afsluttende rapport opsummerer arbejdet på forskningsprojektet ”Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering”. Projektet blev gennemført ved Sektion for Energi og Installationer, Institut for Byggeri og Anlæg ved Danmarks Tekniske Universitet i perioden 1. januar 2016 - 31. december 2018. Det samlede budget for projektet var 1.98 mio. kr. Grundejernes Investeringsfond støttede projektet med 990.000 kr. Formålet med projektet var at evaluere potentialet for forskellige solafskærmninger kombineret med typiske ventilationsløsninger for at reducere overophedning efter energirenovering af danske etageboligbyggerier fra 1850-1970 under hensyntagen til dagslysets mængde og kvalitet.Rapporten opsummerer de vigtigste resultater fra projektet og er målrettet byggebranchen, bygningsejere samt beboere. Med rapporten medfølger ”Resultatbrowser” – en MS Excel baseret database med projektets resultater. “Resultatbrowseren” muliggør visualisering af projektets resultater, der demonstrerer, hvordan forskellige renoveringstiltag påvirker det termiske indeklima og energiforbrug. Forskningsgruppen håber, at denne rapport samt “Resultatbrowseren” bidrager til øget opmærksomhed vedrørende brug af solafskærmning og ventilation ved energirenovering. Forfatterne af denne rapport vil gerne takke alle studerende, der har arbejdet på projektet for deres bidrag.

AB - Denne afsluttende rapport opsummerer arbejdet på forskningsprojektet ”Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering”. Projektet blev gennemført ved Sektion for Energi og Installationer, Institut for Byggeri og Anlæg ved Danmarks Tekniske Universitet i perioden 1. januar 2016 - 31. december 2018. Det samlede budget for projektet var 1.98 mio. kr. Grundejernes Investeringsfond støttede projektet med 990.000 kr. Formålet med projektet var at evaluere potentialet for forskellige solafskærmninger kombineret med typiske ventilationsløsninger for at reducere overophedning efter energirenovering af danske etageboligbyggerier fra 1850-1970 under hensyntagen til dagslysets mængde og kvalitet.Rapporten opsummerer de vigtigste resultater fra projektet og er målrettet byggebranchen, bygningsejere samt beboere. Med rapporten medfølger ”Resultatbrowser” – en MS Excel baseret database med projektets resultater. “Resultatbrowseren” muliggør visualisering af projektets resultater, der demonstrerer, hvordan forskellige renoveringstiltag påvirker det termiske indeklima og energiforbrug. Forskningsgruppen håber, at denne rapport samt “Resultatbrowseren” bidrager til øget opmærksomhed vedrørende brug af solafskærmning og ventilation ved energirenovering. Forfatterne af denne rapport vil gerne takke alle studerende, der har arbejdet på projektet for deres bidrag.

M3 - Rapport

BT - Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering: Afsluttende rapport

PB - Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering

ER -