Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering: Afsluttende rapport

Jakub Kolarik, Daria Zukowska-Tejsen, Mandana Sarey Khanie, Toke Rammer Nielsen

  Research output: Book/ReportReportResearch

  206 Downloads (Pure)

  Abstract

  Denne afsluttende rapport opsummerer arbejdet på forskningsprojektet ”Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering”. Projektet blev gennemført ved Sektion for Energi og Installationer, Institut for Byggeri og Anlæg ved Danmarks Tekniske Universitet i perioden 1. januar 2016 - 31. december 2018. Det samlede budget for projektet var 1.98 mio. kr. Grundejernes Investeringsfond støttede projektet med 990.000 kr.
  Formålet med projektet var at evaluere potentialet for forskellige solafskærmninger kombineret med typiske ventilationsløsninger for at reducere overophedning efter energirenovering af danske etageboligbyggerier fra 1850-1970 under hensyntagen til dagslysets mængde og kvalitet.
  Rapporten opsummerer de vigtigste resultater fra projektet og er målrettet byggebranchen, bygningsejere samt beboere. Med rapporten medfølger ”Resultatbrowser” – en MS Excel baseret database med projektets resultater. “Resultatbrowseren” muliggør visualisering af projektets resultater, der demonstrerer, hvordan forskellige renoveringstiltag påvirker det termiske indeklima og energiforbrug. Forskningsgruppen håber, at denne rapport samt “Resultatbrowseren” bidrager til øget opmærksomhed vedrørende brug af solafskærmning og ventilation ved energirenovering. Forfatterne af denne rapport vil gerne takke alle studerende, der har arbejdet på projektet for deres bidrag.
  Original languageDanish
  PublisherTechnical University of Denmark, Department of Civil Engineering
  Number of pages26
  ISBN (Electronic)87-7877-510-8
  Publication statusPublished - 2019

  Bibliographical note

  BYG R-412

  Cite this