Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde

Bodil Dam Heiselberg, Henning Heiselberg

Research output: Book/ReportBookEducationpeer-review

Abstract

Fusionsreaktoren ITER bygges i disse år i Frankrig af EU, Kina, Japan, Rusland, Indien, Sydkorea og USA og afløser JET i England. ITER er nok sidste trin i forskningsfusionsreaktorer. ITER forventes at kunne producere mere energi, end der bruges til at køre den, og vil dermed være den første fusionsreaktor med energioverskud. Forskerne tror og håber, at erfaringer fra ITER fører til kommercielle fusionsreaktorer, der vil kunne løse vores energiproblemer for altid.
Original languageEnglish
PublisherFysikforlaget
Number of pages95
ISBN (Print)978-87-7792-058-5
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Dam Heiselberg, Bodil ; Heiselberg, Henning. / Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde. Fysikforlaget, 2015. 95 p.
@book{de842782ae474f1c86d87353db3b580e,
title = "Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde",
abstract = "Fusionsreaktoren ITER bygges i disse {\aa}r i Frankrig af EU, Kina, Japan, Rusland, Indien, Sydkorea og USA og afl{\o}ser JET i England. ITER er nok sidste trin i forskningsfusionsreaktorer. ITER forventes at kunne producere mere energi, end der bruges til at k{\o}re den, og vil dermed v{\ae}re den f{\o}rste fusionsreaktor med energioverskud. Forskerne tror og h{\aa}ber, at erfaringer fra ITER f{\o}rer til kommercielle fusionsreaktorer, der vil kunne l{\o}se vores energiproblemer for altid.",
author = "{Dam Heiselberg}, Bodil and Henning Heiselberg",
year = "2015",
language = "English",
isbn = "978-87-7792-058-5",
publisher = "Fysikforlaget",

}

Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde. / Dam Heiselberg, Bodil; Heiselberg, Henning.

Fysikforlaget, 2015. 95 p.

Research output: Book/ReportBookEducationpeer-review

TY - BOOK

T1 - Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde

AU - Dam Heiselberg, Bodil

AU - Heiselberg, Henning

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Fusionsreaktoren ITER bygges i disse år i Frankrig af EU, Kina, Japan, Rusland, Indien, Sydkorea og USA og afløser JET i England. ITER er nok sidste trin i forskningsfusionsreaktorer. ITER forventes at kunne producere mere energi, end der bruges til at køre den, og vil dermed være den første fusionsreaktor med energioverskud. Forskerne tror og håber, at erfaringer fra ITER fører til kommercielle fusionsreaktorer, der vil kunne løse vores energiproblemer for altid.

AB - Fusionsreaktoren ITER bygges i disse år i Frankrig af EU, Kina, Japan, Rusland, Indien, Sydkorea og USA og afløser JET i England. ITER er nok sidste trin i forskningsfusionsreaktorer. ITER forventes at kunne producere mere energi, end der bruges til at køre den, og vil dermed være den første fusionsreaktor med energioverskud. Forskerne tror og håber, at erfaringer fra ITER fører til kommercielle fusionsreaktorer, der vil kunne løse vores energiproblemer for altid.

M3 - Book

SN - 978-87-7792-058-5

BT - Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde

PB - Fysikforlaget

ER -

Dam Heiselberg B, Heiselberg H. Plasmafysik og fusionsenergi - fremtidens energikilde. Fysikforlaget, 2015. 95 p.