Plantebaseret, bæredygtig og sund kost i en dansk kontekst

Anne Dahl Lassen*, Lene Møller Christensen, Sisse Fagt, Ellen Trolle

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

At ændre fødevareproduktionen i en mere bæredygtig retning og samtidig ændre vores nuværende kost mod en mere sund plantebaseret kost ligger højt både på den nationale og den globale dagsorden. I 2019 kom EAT-Lancet kommissionen med et forslag til en global sund og bæredygtig referencekost (1). DTU har tilpasset kosten til en dansk sammenhæng – både ift. danske anbefalinger, nærmere mod den danske madkultur og i forhold til de råvarer, der findes på det danske marked. Kosten kan bruges i en vejledningssammenhæng og også som reference i forhold til etablering af bæredygtige kostråd.
Original languageDanish
JournalDiætisten
Volume167
Pages (from-to)19-23
ISSN1395-1769
Publication statusPublished - 2020

Cite this