Plan for fiskepleje i Halkær Å

Distrikt 19 – vandsystem 01

Research output: Book/ReportReportResearch

8 Downloads (Pure)

Abstract

Denne plan for fiskepleje er udarbejdet på baggrund af undersøgelser over den fiskebiologiske tilstand i Halkær Å vandsystemet. Undersøgelsen er foretaget i perioden fra den 27. august til den 13. september 2018 af DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og - økologi, kaldet DTU Aqua i resten af denne rapport.
Medlemmer af Halkær Å Lystfiskerforening, Lystfiskerforeningen Binderup Aa, Sportsfiskerforeningen Salar samt Rebild og Aalborg Kommune har assisteret med feltarbejdet eller været behjælpelige med oplysninger om vandløbsrestaureringer og passageforhold.
Denne plan for fiskepleje i Halkær Å er en revision af den tidligere udsætningsplan for Halkær Å fra 2010. Planen er udarbejdet som led i de aktiviteter, der sker i forbindelse med den generelle fiskepleje, herunder restaurering af vandløb ved udlægning af gydebanker m.m.
Udsætninger i vandløbene bliver varetaget af Halkær Å Lystfiskerforening. Foreningen opfiskede moderfisk i 2016, og siden er der ikke opfisket moderfisk. Afkom fra disse moderfisk blev udsat som yngel og ½-års i 2017 og mundingsudsatte smolt i foråret 2018.
Original languageDanish
PublisherDTU Aqua
Number of pages42
Publication statusPublished - 2019
SeriesFaglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og -økologi
Number69-2019

Cite this

Christensen, H-J. A. (2019). Plan for fiskepleje i Halkær Å: Distrikt 19 – vandsystem 01. DTU Aqua. Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og -økologi, No. 69-2019
Christensen, Hans-Jørn Aggerholm. / Plan for fiskepleje i Halkær Å : Distrikt 19 – vandsystem 01. DTU Aqua, 2019. 42 p. (Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og -økologi; No. 69-2019).
@book{1e10f0f77ec14d919bdc45e589dd001d,
title = "Plan for fiskepleje i Halk{\ae}r {\AA}: Distrikt 19 – vandsystem 01",
abstract = "Denne plan for fiskepleje er udarbejdet p{\aa} baggrund af unders{\o}gelser over den fiskebiologiske tilstand i Halk{\ae}r {\AA} vandsystemet. Unders{\o}gelsen er foretaget i perioden fra den 27. august til den 13. september 2018 af DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og - {\o}kologi, kaldet DTU Aqua i resten af denne rapport.Medlemmer af Halk{\ae}r {\AA} Lystfiskerforening, Lystfiskerforeningen Binderup Aa, Sportsfiskerforeningen Salar samt Rebild og Aalborg Kommune har assisteret med feltarbejdet eller v{\ae}ret behj{\ae}lpelige med oplysninger om vandl{\o}bsrestaureringer og passageforhold.Denne plan for fiskepleje i Halk{\ae}r {\AA} er en revision af den tidligere uds{\ae}tningsplan for Halk{\ae}r {\AA} fra 2010. Planen er udarbejdet som led i de aktiviteter, der sker i forbindelse med den generelle fiskepleje, herunder restaurering af vandl{\o}b ved udl{\ae}gning af gydebanker m.m.Uds{\ae}tninger i vandl{\o}bene bliver varetaget af Halk{\ae}r {\AA} Lystfiskerforening. Foreningen opfiskede moderfisk i 2016, og siden er der ikke opfisket moderfisk. Afkom fra disse moderfisk blev udsat som yngel og ½-{\aa}rs i 2017 og mundingsudsatte smolt i for{\aa}ret 2018.",
author = "Christensen, {Hans-J{\o}rn Aggerholm}",
year = "2019",
language = "Dansk",
publisher = "DTU Aqua",

}

Christensen, H-JA 2019, Plan for fiskepleje i Halkær Å: Distrikt 19 – vandsystem 01. Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og -økologi, no. 69-2019, DTU Aqua.

Plan for fiskepleje i Halkær Å : Distrikt 19 – vandsystem 01. / Christensen, Hans-Jørn Aggerholm.

DTU Aqua, 2019. 42 p. (Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og -økologi; No. 69-2019).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Plan for fiskepleje i Halkær Å

T2 - Distrikt 19 – vandsystem 01

AU - Christensen, Hans-Jørn Aggerholm

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Denne plan for fiskepleje er udarbejdet på baggrund af undersøgelser over den fiskebiologiske tilstand i Halkær Å vandsystemet. Undersøgelsen er foretaget i perioden fra den 27. august til den 13. september 2018 af DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og - økologi, kaldet DTU Aqua i resten af denne rapport.Medlemmer af Halkær Å Lystfiskerforening, Lystfiskerforeningen Binderup Aa, Sportsfiskerforeningen Salar samt Rebild og Aalborg Kommune har assisteret med feltarbejdet eller været behjælpelige med oplysninger om vandløbsrestaureringer og passageforhold.Denne plan for fiskepleje i Halkær Å er en revision af den tidligere udsætningsplan for Halkær Å fra 2010. Planen er udarbejdet som led i de aktiviteter, der sker i forbindelse med den generelle fiskepleje, herunder restaurering af vandløb ved udlægning af gydebanker m.m.Udsætninger i vandløbene bliver varetaget af Halkær Å Lystfiskerforening. Foreningen opfiskede moderfisk i 2016, og siden er der ikke opfisket moderfisk. Afkom fra disse moderfisk blev udsat som yngel og ½-års i 2017 og mundingsudsatte smolt i foråret 2018.

AB - Denne plan for fiskepleje er udarbejdet på baggrund af undersøgelser over den fiskebiologiske tilstand i Halkær Å vandsystemet. Undersøgelsen er foretaget i perioden fra den 27. august til den 13. september 2018 af DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og - økologi, kaldet DTU Aqua i resten af denne rapport.Medlemmer af Halkær Å Lystfiskerforening, Lystfiskerforeningen Binderup Aa, Sportsfiskerforeningen Salar samt Rebild og Aalborg Kommune har assisteret med feltarbejdet eller været behjælpelige med oplysninger om vandløbsrestaureringer og passageforhold.Denne plan for fiskepleje i Halkær Å er en revision af den tidligere udsætningsplan for Halkær Å fra 2010. Planen er udarbejdet som led i de aktiviteter, der sker i forbindelse med den generelle fiskepleje, herunder restaurering af vandløb ved udlægning af gydebanker m.m.Udsætninger i vandløbene bliver varetaget af Halkær Å Lystfiskerforening. Foreningen opfiskede moderfisk i 2016, og siden er der ikke opfisket moderfisk. Afkom fra disse moderfisk blev udsat som yngel og ½-års i 2017 og mundingsudsatte smolt i foråret 2018.

M3 - Rapport

BT - Plan for fiskepleje i Halkær Å

PB - DTU Aqua

ER -

Christensen H-JA. Plan for fiskepleje i Halkær Å: Distrikt 19 – vandsystem 01. DTU Aqua, 2019. 42 p. (Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri og -økologi; No. 69-2019).