På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

216 Downloads (Pure)

Abstract

Mange danskere kan reducere klimaaftrykket fra deres kost og spise mere bæredygtigt ved at følge de officielle kostråd og undgå madspild. Ved at følge kostrådene vil danskerne spise varieret og ikke for meget. Konkret vil danskere bl. a. spise mere plantebaseret og få en mindre mængde (især rødt) kød, samt få mindre mængder af de søde sager og alkohol. Danskere, der vil spise sundt og bæredygtigt, har dog brug for mere specifikke råd. Det konkluderer DTU Fødevareinstituttet i denne e-artikel, som også sammenligner danskernes kost og de danske kostråd med den referencekost, en international forskergruppe (The EAT-Lancet Commission on Food, Planet and Health, i det følgende omtalt som EAT-Lancetkommissionen) opfordrer hvert enkelt land at tilpasse for at nå en bæredygtig og sund kost. Dette er første del af en større opgave, som instituttet skal arbejde med for Fødevarestyrelsen med henblik på at få danskerne til at spise mere bæredygtigt og sundt.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2019
Issue number1
Pages (from-to)1-17
Number of pages17
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{05957566bed6455a956b63572c38e8f3,
title = "P{\aa} vej mod en sundere og mere b{\ae}redygtig kost",
abstract = "Mange danskere kan reducere klimaaftrykket fra deres kost og spise mere b{\ae}redygtigt ved at f{\o}lge de officielle kostr{\aa}d og undg{\aa} madspild. Ved at f{\o}lge kostr{\aa}dene vil danskerne spise varieret og ikke for meget. Konkret vil danskere bl. a. spise mere plantebaseret og f{\aa} en mindre m{\ae}ngde (is{\ae}r r{\o}dt) k{\o}d, samt f{\aa} mindre m{\ae}ngder af de s{\o}de sager og alkohol. Danskere, der vil spise sundt og b{\ae}redygtigt, har dog brug for mere specifikke r{\aa}d. Det konkluderer DTU F{\o}devareinstituttet i denne e-artikel, som ogs{\aa} sammenligner danskernes kost og de danske kostr{\aa}d med den referencekost, en international forskergruppe (The EAT-Lancet Commission on Food, Planet and Health, i det f{\o}lgende omtalt som EAT-Lancetkommissionen) opfordrer hvert enkelt land at tilpasse for at n{\aa} en b{\ae}redygtig og sund kost. Dette er f{\o}rste del af en st{\o}rre opgave, som instituttet skal arbejde med for F{\o}devarestyrelsen med henblik p{\aa} at f{\aa} danskerne til at spise mere b{\ae}redygtigt og sundt.",
author = "Ellen Trolle and Lassen, {Anne Dahl} and Sisse Fagt and Christensen, {Lene M{\o}ller} and Lisbeth Mogensen",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "2019",
pages = "1--17",
journal = "E-artikel fra DTU F{\o}devareinstitutet",
issn = "1904-5581",
publisher = "DTU F{\o}devareinstitutet",
number = "1",

}

På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost. / Trolle, Ellen; Lassen, Anne Dahl; Fagt, Sisse; Christensen, Lene Møller; Mogensen, Lisbeth.

In: E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet, Vol. 2019, No. 1, 2019, p. 1-17.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost

AU - Trolle, Ellen

AU - Lassen, Anne Dahl

AU - Fagt, Sisse

AU - Christensen, Lene Møller

AU - Mogensen, Lisbeth

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Mange danskere kan reducere klimaaftrykket fra deres kost og spise mere bæredygtigt ved at følge de officielle kostråd og undgå madspild. Ved at følge kostrådene vil danskerne spise varieret og ikke for meget. Konkret vil danskere bl. a. spise mere plantebaseret og få en mindre mængde (især rødt) kød, samt få mindre mængder af de søde sager og alkohol. Danskere, der vil spise sundt og bæredygtigt, har dog brug for mere specifikke råd. Det konkluderer DTU Fødevareinstituttet i denne e-artikel, som også sammenligner danskernes kost og de danske kostråd med den referencekost, en international forskergruppe (The EAT-Lancet Commission on Food, Planet and Health, i det følgende omtalt som EAT-Lancetkommissionen) opfordrer hvert enkelt land at tilpasse for at nå en bæredygtig og sund kost. Dette er første del af en større opgave, som instituttet skal arbejde med for Fødevarestyrelsen med henblik på at få danskerne til at spise mere bæredygtigt og sundt.

AB - Mange danskere kan reducere klimaaftrykket fra deres kost og spise mere bæredygtigt ved at følge de officielle kostråd og undgå madspild. Ved at følge kostrådene vil danskerne spise varieret og ikke for meget. Konkret vil danskere bl. a. spise mere plantebaseret og få en mindre mængde (især rødt) kød, samt få mindre mængder af de søde sager og alkohol. Danskere, der vil spise sundt og bæredygtigt, har dog brug for mere specifikke råd. Det konkluderer DTU Fødevareinstituttet i denne e-artikel, som også sammenligner danskernes kost og de danske kostråd med den referencekost, en international forskergruppe (The EAT-Lancet Commission on Food, Planet and Health, i det følgende omtalt som EAT-Lancetkommissionen) opfordrer hvert enkelt land at tilpasse for at nå en bæredygtig og sund kost. Dette er første del af en større opgave, som instituttet skal arbejde med for Fødevarestyrelsen med henblik på at få danskerne til at spise mere bæredygtigt og sundt.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2019

SP - 1

EP - 17

JO - E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet

JF - E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet

SN - 1904-5581

IS - 1

ER -