Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser

Martin Marchman Andersen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

Abstract

Dette kapitel handler om den rolle, mange mener personligt ansvar bør spille i fordelingen af ressourcer i sundhedsvæsenet. I første del af artiklen udfoldes den politiske (eller moralske) ramme, indenfor hvilken personligt ansvar har sundhedspolitiske implikationer. Dernæst gennemgås i kapitlets anden del de mest centrale, mulige svar på, hvad det kræver for, at vi kan sige, at vi er personligt ansvarlige for vores egen sundhed. Som vi skal se, er det langt fra indlysende, at vi overhovedet kan være ansvarlige for noget som helst, og derfor selvfølgelig heller ikke for vores egen sundhed. Ikke desto mindre er der et væsentligt skel mellem at være ansvarlig og at blive holdt ansvarlig, og i kapitlets tredje og sidste del peges derfor på en række mulige politiske grunde til at holde hinanden ansvarlige for egen sundhed – grunde, som ikke forudsætter, at vi er personligt ansvarlige for noget som helst.
Original languageDanish
Title of host publicationFolkesundhed - bag om intensioner og strategier
Number of pages12
PublisherGad
Publication date2019
Chapter5
Publication statusPublished - 2019

Cite this

Andersen, M. M. (2019). Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser. In Folkesundhed - bag om intensioner og strategier Gad.
Andersen, Martin Marchman. / Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser. Folkesundhed - bag om intensioner og strategier. Gad, 2019.
@inbook{ef572bb123034babb01bc9c7a85c59cf,
title = "Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser",
abstract = "Dette kapitel handler om den rolle, mange mener personligt ansvar b{\o}r spille i fordelingen af ressourcer i sundhedsv{\ae}senet. I f{\o}rste del af artiklen udfoldes den politiske (eller moralske) ramme, indenfor hvilken personligt ansvar har sundhedspolitiske implikationer. Dern{\ae}st gennemg{\aa}s i kapitlets anden del de mest centrale, mulige svar p{\aa}, hvad det kr{\ae}ver for, at vi kan sige, at vi er personligt ansvarlige for vores egen sundhed. Som vi skal se, er det langt fra indlysende, at vi overhovedet kan v{\ae}re ansvarlige for noget som helst, og derfor selvf{\o}lgelig heller ikke for vores egen sundhed. Ikke desto mindre er der et v{\ae}sentligt skel mellem at v{\ae}re ansvarlig og at blive holdt ansvarlig, og i kapitlets tredje og sidste del peges derfor p{\aa} en r{\ae}kke mulige politiske grunde til at holde hinanden ansvarlige for egen sundhed – grunde, som ikke foruds{\ae}tter, at vi er personligt ansvarlige for noget som helst.",
author = "Andersen, {Martin Marchman}",
year = "2019",
language = "Dansk",
booktitle = "Folkesundhed - bag om intensioner og strategier",
publisher = "Gad",

}

Andersen, MM 2019, Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser. in Folkesundhed - bag om intensioner og strategier. Gad.

Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser. / Andersen, Martin Marchman.

Folkesundhed - bag om intensioner og strategier. Gad, 2019.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

TY - CHAP

T1 - Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser

AU - Andersen, Martin Marchman

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Dette kapitel handler om den rolle, mange mener personligt ansvar bør spille i fordelingen af ressourcer i sundhedsvæsenet. I første del af artiklen udfoldes den politiske (eller moralske) ramme, indenfor hvilken personligt ansvar har sundhedspolitiske implikationer. Dernæst gennemgås i kapitlets anden del de mest centrale, mulige svar på, hvad det kræver for, at vi kan sige, at vi er personligt ansvarlige for vores egen sundhed. Som vi skal se, er det langt fra indlysende, at vi overhovedet kan være ansvarlige for noget som helst, og derfor selvfølgelig heller ikke for vores egen sundhed. Ikke desto mindre er der et væsentligt skel mellem at være ansvarlig og at blive holdt ansvarlig, og i kapitlets tredje og sidste del peges derfor på en række mulige politiske grunde til at holde hinanden ansvarlige for egen sundhed – grunde, som ikke forudsætter, at vi er personligt ansvarlige for noget som helst.

AB - Dette kapitel handler om den rolle, mange mener personligt ansvar bør spille i fordelingen af ressourcer i sundhedsvæsenet. I første del af artiklen udfoldes den politiske (eller moralske) ramme, indenfor hvilken personligt ansvar har sundhedspolitiske implikationer. Dernæst gennemgås i kapitlets anden del de mest centrale, mulige svar på, hvad det kræver for, at vi kan sige, at vi er personligt ansvarlige for vores egen sundhed. Som vi skal se, er det langt fra indlysende, at vi overhovedet kan være ansvarlige for noget som helst, og derfor selvfølgelig heller ikke for vores egen sundhed. Ikke desto mindre er der et væsentligt skel mellem at være ansvarlig og at blive holdt ansvarlig, og i kapitlets tredje og sidste del peges derfor på en række mulige politiske grunde til at holde hinanden ansvarlige for egen sundhed – grunde, som ikke forudsætter, at vi er personligt ansvarlige for noget som helst.

M3 - Bidrag til bog/antologi

BT - Folkesundhed - bag om intensioner og strategier

PB - Gad

ER -

Andersen MM. Om betydningen af personligt ansvar i sundhedspolitiske begrundelser. In Folkesundhed - bag om intensioner og strategier. Gad. 2019