Offshore vindressourcer i Danmark - pilotprojekt

Translated title of the contribution: Offshore wind resources in Denmark - pilot project

Niels Gylling Mortensen*, Lars Landberg, Erik Lundtang Petersen

*Corresponding author for this work

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Det foreliggende pilotprojekt "Offshore vindressourcer i Danmark" er udført for at demonstrere, hvorledes en database kan opbygges bestående af den middelårlige kraftproduktion af en valgt vindmøllekonstruktion beregnet i et tæt net af punkter i de indre danske farvande og kystområder. I nettet, der har en opløsning på 250 m, er desuden beregnet middelvindhastigheder og middelenergitætheder i højderne 10, 30 og 50 meter. Resultaterne foreligger foruden på kort også på en diskette, således at de kan indgå i et større databasesystem, der omfatter alle forhold, der skal tages i betragtning ved planlægning af havbaserede vindmølleparker.
Beregningerne er udført med et programmel, der indeholder den viden, der findes i dag om vindforholdene og deres variation over hav og i kystnære områder samt generelt om det danske vindklima.
Ud fra pilotprojektet, der har omfattet områderne omkring Vindeby Havmøllepark og Tunø Knob, er omfanget af et landsdækkende projekt blevet anslået.
Translated title of the contributionOffshore wind resources in Denmark - pilot project
Original languageDanish
PublisherForskningscenter Risø
Number of pages24
Publication statusPublished - 1994

Bibliographical note

For a copy of the report please contact the first author.

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Offshore wind resources in Denmark - pilot project'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this