Objektbibliotek: Retningslinjer og strukturer for opbygning Integrering mellem bæredygtige byggeprocesser - med anvendelse af informations- og kommunikatinsteknologi af digitale objektbiblioteker

Jan Karlshøj, Thomas Fænø Mondrup, Eigil Nybo, Per Jyllnor

Research output: Book/ReportReportCommissioned

876 Downloads (Pure)

Abstract

Nedenstående rapport er udført med baggrund i projektet “Integrering mellem bæredygtige byggeprocesser - med anvendelse af informations- og kommunikationsteknologier”. Projektet er financieret af EU gennem Interreg IV A Programmet for Øresundsregionen.
Rapporten omhandler implementering af Bygnings Informations Modellering (BIM), her med særligt fokus på integrering af objektbiblioteker. Rapporten oplister således retningslinjer for opbygning af digitale objektbiblioteker.
Succesfuld anvendelse af digitale objektbiblioteker afhænger af mange faktorer. Disse spænder fra anvendelse af bibliotekerne i forbindelse med projektering, indkøb, montage og vedligehold, over juridiske forhold, det semantiske indhold til implementering i informations- og kommunikationsteknologiske værktøjer.
Rapporten inddrager viden opsamlet i forbindelse med udgivelserne Interviewundersøgelsen - Identifikation af barrierer for byggeprojekter blandt danske og svenske virksomheder i Øresundsregionen samt Danske casestudier og interview om Øresunds-regionens udvikling. Begge rapporter er udarbejdet i regi af Interreg-projektet.
Original languageEnglish
Number of pages110
Publication statusPublished - 2012

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Objektbibliotek: Retningslinjer og strukturer for opbygning Integrering mellem bæredygtige byggeprocesser - med anvendelse af informations- og kommunikatinsteknologi af digitale objektbiblioteker'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this