Nyt lavvandet stryg i Råsted Lilleå producerer masser af lakse- og ørredyngel

Henrik Dalby Ravn, Andreas Svarer, Jan Nielsen, Finn Sivebæk, Torben Thinggaard, Daniel Lindvig

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

4 Downloads (Pure)

Abstract

Både laks og ørred gyder på to stryg i Råsted Lilleå, som er anlagt for at forbedre gyde- og opvækstmulighederne for laksefisk. Råsted Lilleå løber til Storå nedstrøms Holstebro.
Der er mest lakseyngel på strygene men også en del ørredyngel. Samlet set er der fem gange så meget yngel på det brede, lavvandede stryg ved Blåbjerg som på det smalle og dybere stryg ved Gosmer.
Det mest varierede liv af vandplanter findes også ved Blåbjerg, hvor bestanden af lakseyngel i 2018 er den største, der hidtil er registreret i et dansk vandløb.
Original languageDanish
Publication date2019
PublisherDTU Aqua
Number of pages9
Publication statusPublished - 2019
SeriesFiskepleje.dk

Cite this

@misc{3774f70651324100a50ba61d2afdec02,
title = "Nyt lavvandet stryg i R{\aa}sted Lille{\aa} producerer masser af lakse- og {\o}rredyngel",
abstract = "B{\aa}de laks og {\o}rred gyder p{\aa} to stryg i R{\aa}sted Lille{\aa}, som er anlagt for at forbedre gyde- og opv{\ae}kstmulighederne for laksefisk. R{\aa}sted Lille{\aa} l{\o}ber til Stor{\aa} nedstr{\o}ms Holstebro.Der er mest lakseyngel p{\aa} strygene men ogs{\aa} en del {\o}rredyngel. Samlet set er der fem gange s{\aa} meget yngel p{\aa} det brede, lavvandede stryg ved Bl{\aa}bjerg som p{\aa} det smalle og dybere stryg ved Gosmer.Det mest varierede liv af vandplanter findes ogs{\aa} ved Bl{\aa}bjerg, hvor bestanden af lakseyngel i 2018 er den st{\o}rste, der hidtil er registreret i et dansk vandl{\o}b.",
author = "Ravn, {Henrik Dalby} and Andreas Svarer and Jan Nielsen and Finn Siveb{\ae}k and Torben Thinggaard and Daniel Lindvig",
year = "2019",
language = "Dansk",
series = "Fiskepleje.dk",
publisher = "DTU Aqua",
type = "Other",

}

Nyt lavvandet stryg i Råsted Lilleå producerer masser af lakse- og ørredyngel. / Ravn, Henrik Dalby; Svarer, Andreas; Nielsen, Jan; Sivebæk, Finn; Thinggaard, Torben; Lindvig, Daniel.

9 p. DTU Aqua. 2019, . (Fiskepleje.dk).

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Nyt lavvandet stryg i Råsted Lilleå producerer masser af lakse- og ørredyngel

AU - Ravn, Henrik Dalby

AU - Svarer, Andreas

AU - Nielsen, Jan

AU - Sivebæk, Finn

AU - Thinggaard, Torben

AU - Lindvig, Daniel

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Både laks og ørred gyder på to stryg i Råsted Lilleå, som er anlagt for at forbedre gyde- og opvækstmulighederne for laksefisk. Råsted Lilleå løber til Storå nedstrøms Holstebro.Der er mest lakseyngel på strygene men også en del ørredyngel. Samlet set er der fem gange så meget yngel på det brede, lavvandede stryg ved Blåbjerg som på det smalle og dybere stryg ved Gosmer.Det mest varierede liv af vandplanter findes også ved Blåbjerg, hvor bestanden af lakseyngel i 2018 er den største, der hidtil er registreret i et dansk vandløb.

AB - Både laks og ørred gyder på to stryg i Råsted Lilleå, som er anlagt for at forbedre gyde- og opvækstmulighederne for laksefisk. Råsted Lilleå løber til Storå nedstrøms Holstebro.Der er mest lakseyngel på strygene men også en del ørredyngel. Samlet set er der fem gange så meget yngel på det brede, lavvandede stryg ved Blåbjerg som på det smalle og dybere stryg ved Gosmer.Det mest varierede liv af vandplanter findes også ved Blåbjerg, hvor bestanden af lakseyngel i 2018 er den største, der hidtil er registreret i et dansk vandløb.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

T3 - Fiskepleje.dk

PB - DTU Aqua

ER -