NOTAT: Hvor mange Clostridium botulinum må der være i fødevaren ved indtagelse?

Research output: Book/ReportReportCommissioned

110 Downloads (Pure)

Abstract

Clostridium botulinum i fødevarer kan føre til botulisme. Botulisme er en forgiftning med botulinum nervegift, som er et af de mest potente naturligt forekommende giftstoffer. Giftstoffet dannes, når C. botulinum vokser i fødevarer. Botulinum nervegift kan ødelægges af varmebehandling, fx 80 – 100 °C i 10 minutter, men grundet nervegiftens stærke potens benyttes dette kun sjældent som kontrolforanstaltning. I stedet kan dannelsen af botulinum nervegift forhindres ved at forsinke, eller helt at stoppe, opformeringen af C. botulinum i fødevaren.
Original languageDanish
Place of PublicationKgs. Lyngby
PublisherDTU Fødevareinstituttet
Number of pages2
Publication statusPublished - 2019

Bibliographical note

Notat til Fødevarestyrelsen.
  • FF4 3.2.1 Ny håndtering af opbevaringstemperaturer

    Hansen, T. B. (PI), Birk, T. (Project Participant), Hansen, L. T. (Project Participant), Galliano, C. (PI), Kyllesbæk Andersen, I.-L. (Project Participant), Thorup Gade, J. (Project Participant) & Sporon-Fiedler, C. (Project Participant)

    01/01/201931/12/2024

    Project: Consultancy

Cite this