Projects per year
Abstract
Clostridium botulinum i fødevarer kan føre til botulisme. Botulisme er en forgiftning med botulinum nervegift, som er et af de mest potente naturligt forekommende giftstoffer. Giftstoffet dannes, når C. botulinum vokser i fødevarer. Botulinum nervegift kan ødelægges af varmebehandling, fx 80 – 100 °C i 10 minutter, men grundet nervegiftens stærke potens benyttes dette kun sjældent som kontrolforanstaltning. I stedet kan dannelsen af botulinum nervegift forhindres ved at forsinke, eller helt at stoppe, opformeringen af C. botulinum i fødevaren.
Original language | Danish |
---|
Place of Publication | Kgs. Lyngby |
---|---|
Publisher | DTU Fødevareinstituttet |
Number of pages | 2 |
Publication status | Published - 2019 |
Bibliographical note
Notat til Fødevarestyrelsen.Projects
- 1 Finished
-
FF4 3.2.1 Ny håndtering af opbevaringstemperaturer
Hansen, T. B. (PI), Birk, T. (Project Participant), Hansen, L. T. (Project Participant), Galliano, C. (PI), Kyllesbæk Andersen, I.-L. (Project Participant), Thorup Gade, J. (Project Participant) & Sporon-Fiedler, C. (Project Participant)
01/01/2019 → 31/12/2024
Project: Consultancy