NOTAT: Hvor mange Clostridium botulinum må der være i fødevaren ved indtagelse?

Research output: Book/ReportReportCommissioned

4 Downloads (Pure)

Abstract

Clostridium botulinum i fødevarer kan føre til botulisme. Botulisme er en forgiftning med botulinum nervegift, som er et af de mest potente naturligt forekommende giftstoffer. Giftstoffet dannes, når C. botulinum vokser i fødevarer. Botulinum nervegift kan ødelægges af varmebehandling, fx 80 – 100 °C i 10 minutter, men grundet nervegiftens stærke potens benyttes dette kun sjældent som kontrolforanstaltning. I stedet kan dannelsen af botulinum nervegift forhindres ved at forsinke, eller helt at stoppe, opformeringen af C. botulinum i fødevaren.
Original languageDanish
Place of PublicationKgs. Lyngby
PublisherDTU Fødevareinstituttet
Number of pages2
Publication statusPublished - 2019

Bibliographical note

Notat til Fødevarestyrelsen.

Projects

FF4 3.2.1 Ny håndtering af opbevaringstemperaturer

Hansen, T. B., Birk, T., Hansen, L. T., Galliano, C., Kyllesbæk Andersen, I., Thorup Gade, J. & Sporon-Fiedler, C.

01/01/201931/12/2022

Project: Consultancy

Cite this