NOTAT: Hvor mange Bacillus cereus må der være i fødevaren ved indtagelse?

Research output: Book/ReportReportCommissioned

753 Downloads (Orbit)

Abstract

EFSA BIOHAZ Panel udgav i 2016 en opinion om forbrugerrisikoen relateret til fødevarebåren Bacillus cereus. I denne opinion konkluderes, at de niveauer af B. cereus i fødevarer, der vil kunne udgøre en forbrugerisiko, i høj grad afhænger af den specifikke stamme. De fleste rapporterede udbrud har dog været forårsaget af serveringer, der indeholder mere end 105 cfu/g af B. cereus. Der gøres opmærksom på, at i enkelte af de rapporterede tilfælde, synes sygdom at være indtruffet ved lavere niveauer, nemlig 103 – 105 cfu/g.
Original languageDanish
Place of PublicationKgs. Lyngby
PublisherDTU Fødevareinstituttet
Number of pages2
Publication statusPublished - 2019

Bibliographical note

Notat til Fødevarestyrelsen.
  • FF4 3.2.1 Ny håndtering af opbevaringstemperaturer

    Hansen, T. B. (PI), Birk, T. (Project Participant), Hansen, L. T. (Project Participant), Galliano, C. (PI), Kyllesbæk Andersen, I.-L. (Project Participant), Thorup Gade, J. (Project Participant) & Sporon-Fiedler, C. (Project Participant)

    01/01/201931/12/2024

    Project: Consultancy

Cite this