Nationalt trafikmodelsystem

Camilla Riff Brems

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

  Abstract

  Med udspring i Infrastrukturkommissionens anbefaling om etablering af et nationalt trafikmodelsystem præsenteres en mulig udformning af systemet. En afklaring af behovene blandt potentielle brugere af systemet har resulteret i en udformning, der udover de traditionelle trafikmodelelementer som efterspørgsel og rutevalg endvidere omfatter en strategisk model. Formålet med den strategiske model er at beskrive den langsigtede efterspørgsel baseret på bl.a. økonomisk udvikling og tilgængelighed i infrastrukturen. Den mere traditionelle del af modelsystemet beskriver transport på nationalt og regionalt niveau, og hele systemet omfatter både person- og godstransport. Dermed vil det præsenterede system bl.a. kunne håndtere analyser fra ændringer i det generelle omkostningsniveau og CO2-politikker til udformningen af infrastruktur med bl.a. forskellige kollektive transportmidler og brug af ITS, altså et meget bredt spektrum af analyser fra det meget generelle til det mere specifikke.
  Original languageDanish
  Title of host publicationArtikler fra Aalborg Trafikdage
  Volume2008
  Place of PublicationAalborg
  PublisherAalborg Universitet
  Publication date2008
  Publication statusPublished - 2008
  EventTrafikdage - Aalborg Universitet, Aalborg, Denmark
  Duration: 25 Aug 200826 Aug 2008

  Conference

  ConferenceTrafikdage
  LocationAalborg Universitet
  CountryDenmark
  CityAalborg
  Period25/08/200826/08/2008

  Cite this

  Brems, C. R. (2008). Nationalt trafikmodelsystem. In Artikler fra Aalborg Trafikdage (Vol. 2008). Aalborg: Aalborg Universitet.
  Brems, Camilla Riff. / Nationalt trafikmodelsystem. Artikler fra Aalborg Trafikdage. Vol. 2008 Aalborg : Aalborg Universitet, 2008.
  @inproceedings{0b81a084508f484fac7bc6b05435c363,
  title = "Nationalt trafikmodelsystem",
  abstract = "Med udspring i Infrastrukturkommissionens anbefaling om etablering af et nationalt trafikmodelsystem pr{\ae}senteres en mulig udformning af systemet. En afklaring af behovene blandt potentielle brugere af systemet har resulteret i en udformning, der udover de traditionelle trafikmodelelementer som eftersp{\o}rgsel og rutevalg endvidere omfatter en strategisk model. Form{\aa}let med den strategiske model er at beskrive den langsigtede eftersp{\o}rgsel baseret p{\aa} bl.a. {\o}konomisk udvikling og tilg{\ae}ngelighed i infrastrukturen. Den mere traditionelle del af modelsystemet beskriver transport p{\aa} nationalt og regionalt niveau, og hele systemet omfatter b{\aa}de person- og godstransport. Dermed vil det pr{\ae}senterede system bl.a. kunne h{\aa}ndtere analyser fra {\ae}ndringer i det generelle omkostningsniveau og CO2-politikker til udformningen af infrastruktur med bl.a. forskellige kollektive transportmidler og brug af ITS, alts{\aa} et meget bredt spektrum af analyser fra det meget generelle til det mere specifikke.",
  keywords = "trafikmodel, Nationalt modelsystem, strategisk model",
  author = "Brems, {Camilla Riff}",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  volume = "2008",
  booktitle = "Artikler fra Aalborg Trafikdage",
  publisher = "Aalborg Universitet",

  }

  Brems, CR 2008, Nationalt trafikmodelsystem. in Artikler fra Aalborg Trafikdage. vol. 2008, Aalborg Universitet, Aalborg, Trafikdage, Aalborg, Denmark, 25/08/2008.

  Nationalt trafikmodelsystem. / Brems, Camilla Riff.

  Artikler fra Aalborg Trafikdage. Vol. 2008 Aalborg : Aalborg Universitet, 2008.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

  TY - GEN

  T1 - Nationalt trafikmodelsystem

  AU - Brems, Camilla Riff

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Med udspring i Infrastrukturkommissionens anbefaling om etablering af et nationalt trafikmodelsystem præsenteres en mulig udformning af systemet. En afklaring af behovene blandt potentielle brugere af systemet har resulteret i en udformning, der udover de traditionelle trafikmodelelementer som efterspørgsel og rutevalg endvidere omfatter en strategisk model. Formålet med den strategiske model er at beskrive den langsigtede efterspørgsel baseret på bl.a. økonomisk udvikling og tilgængelighed i infrastrukturen. Den mere traditionelle del af modelsystemet beskriver transport på nationalt og regionalt niveau, og hele systemet omfatter både person- og godstransport. Dermed vil det præsenterede system bl.a. kunne håndtere analyser fra ændringer i det generelle omkostningsniveau og CO2-politikker til udformningen af infrastruktur med bl.a. forskellige kollektive transportmidler og brug af ITS, altså et meget bredt spektrum af analyser fra det meget generelle til det mere specifikke.

  AB - Med udspring i Infrastrukturkommissionens anbefaling om etablering af et nationalt trafikmodelsystem præsenteres en mulig udformning af systemet. En afklaring af behovene blandt potentielle brugere af systemet har resulteret i en udformning, der udover de traditionelle trafikmodelelementer som efterspørgsel og rutevalg endvidere omfatter en strategisk model. Formålet med den strategiske model er at beskrive den langsigtede efterspørgsel baseret på bl.a. økonomisk udvikling og tilgængelighed i infrastrukturen. Den mere traditionelle del af modelsystemet beskriver transport på nationalt og regionalt niveau, og hele systemet omfatter både person- og godstransport. Dermed vil det præsenterede system bl.a. kunne håndtere analyser fra ændringer i det generelle omkostningsniveau og CO2-politikker til udformningen af infrastruktur med bl.a. forskellige kollektive transportmidler og brug af ITS, altså et meget bredt spektrum af analyser fra det meget generelle til det mere specifikke.

  KW - trafikmodel

  KW - Nationalt modelsystem

  KW - strategisk model

  M3 - Konferencebidrag i proceedings

  VL - 2008

  BT - Artikler fra Aalborg Trafikdage

  PB - Aalborg Universitet

  CY - Aalborg

  ER -

  Brems CR. Nationalt trafikmodelsystem. In Artikler fra Aalborg Trafikdage. Vol. 2008. Aalborg: Aalborg Universitet. 2008