Nøglehullet på spisesteder: Erfaringer med certificerede spisesteder

Anne Dahl Lassen, Karin Munkholm Vognsen, Gitte Gross

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

96 Downloads (Pure)

Abstract

Danmark har i dag mere end 280 spisesteder, der er certificeret til at bruge Nøglehullet på spisesteder. Det er den eneste lovlige anprisning, der må bruges til at signalere madretters ernæringsmæssige sammensætning. Mere end 75 % af spisestederne vurderer, at udbuddet af retter er blevet sundere som følge af ordningen, viser en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har foretaget to år efter, nøglehulsordningen blev lanceret. Kunderne har også taget godt imod ordningen, siger spisestederne. Knap 75 % vurderer, at deres kunder er positive overfor ordningen. Gennem ordningen får personalet også ofte større viden om ernæring.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2014
Issue number5
Pages (from-to)1-12
Number of pages12
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2014

Cite this