MOKKA. Cash-flow model for efterforskning og udvinding af olie og gas. Brugermanual

P. S. Christensen, H. V. Larsen, Søren Præstegaard

  Research output: Book/ReportReportCommissioned

  22 Downloads (Pure)

  Abstract

  Til vurdering af økonomien i forskellige projekter vedrørende efterforskning og indvinding af olie og gas har Energistyrelsen brug for en cash-flow model, som kan behandle og præsentere de mange data, som nødvendigvis må inddrages.

  En sådan model skal med en passende detaljeringsgrad kunne beregne de økonomiske forhold i forbindelse med med et selskabs engagement i et eller flere olie/gasfelter. Herunder skal blandt andet afskrivninger og betaling af skatter og afgifter kunne beregnes. Det drejer sig her om selskabsskat, kulbrinteskat, produktionsafgift og fortjenstelement for transport af olie og NGL. Udover algoritmer til beregning af selskabsskat, skal modellen således også kunne foretage beregninger i henhold til kulbrinteskatteloven.

  Hidtil har Energistyrelsen benyttet modellen MECCA. Der er imidlertid også opstået et behov for en ny og bedre cash-flow model, hvorfor Energistyrelsen har ladet Risø udvikle modellen MOKKA. Udover nærværende brugermanual er der udarbejdet en programdokumentation.
  Original languageDanish
  Place of PublicationRoskilde
  PublisherRisø National Laboratory
  Volume922(DA)
  Number of pages263
  Publication statusPublished - 1996
  SeriesRisø-I

  Cite this