Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer

I. Jakobsen

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  Abstract

  Studier af strukturerne i planter og mikroorganismer har traditionelt været gennemført ved anvendelse af forskellige typer af mikroskopi på døde vævsprøver. Det har begrænset mulighederne for at udføre studier over tid af processer i celler og væv. Denhastige udvikling inden for genteknologi og optisk analyse sætter nu forskerne i stand til at gennemføre studier, der har en begrænset effekt på det levende materiale. De såkaldte non-invasive studier gør det muligt at undersøge tidsforløb af strukturelleog biokemiske celleprocesser, og studere processerne i forhold til ændringer i organismernes omgivelser.
  Original languageDanish
  JournalRisønyt
  Issue number4 (temanummer om bioproduktion)
  Pages (from-to)21-23
  Publication statusPublished - 2001

  Cite this

  Jakobsen, I. (2001). Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer. Risønyt, (4 (temanummer om bioproduktion)), 21-23.
  Jakobsen, I. / Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer. In: Risønyt. 2001 ; No. 4 (temanummer om bioproduktion). pp. 21-23.
  @article{02f765f285bb48a4823b9a88bd91c2d5,
  title = "Lys p{\aa} samspillet mellem planter og mikroorganismer",
  abstract = "Studier af strukturerne i planter og mikroorganismer har traditionelt v{\ae}ret gennemf{\o}rt ved anvendelse af forskellige typer af mikroskopi p{\aa} d{\o}de v{\ae}vspr{\o}ver. Det har begr{\ae}nset mulighederne for at udf{\o}re studier over tid af processer i celler og v{\ae}v. Denhastige udvikling inden for genteknologi og optisk analyse s{\ae}tter nu forskerne i stand til at gennemf{\o}re studier, der har en begr{\ae}nset effekt p{\aa} det levende materiale. De s{\aa}kaldte non-invasive studier g{\o}r det muligt at unders{\o}ge tidsforl{\o}b af strukturelleog biokemiske celleprocesser, og studere processerne i forhold til {\ae}ndringer i organismernes omgivelser.",
  keywords = "Planteproduktion og stofoms{\ae}tning",
  author = "I. Jakobsen",
  year = "2001",
  language = "Dansk",
  pages = "21--23",
  journal = "Ris{\o}nyt",
  issn = "0108-1054",
  number = "4 (temanummer om bioproduktion)",

  }

  Jakobsen, I 2001, 'Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer', Risønyt, no. 4 (temanummer om bioproduktion), pp. 21-23.

  Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer. / Jakobsen, I.

  In: Risønyt, No. 4 (temanummer om bioproduktion), 2001, p. 21-23.

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  TY - JOUR

  T1 - Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer

  AU - Jakobsen, I.

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - Studier af strukturerne i planter og mikroorganismer har traditionelt været gennemført ved anvendelse af forskellige typer af mikroskopi på døde vævsprøver. Det har begrænset mulighederne for at udføre studier over tid af processer i celler og væv. Denhastige udvikling inden for genteknologi og optisk analyse sætter nu forskerne i stand til at gennemføre studier, der har en begrænset effekt på det levende materiale. De såkaldte non-invasive studier gør det muligt at undersøge tidsforløb af strukturelleog biokemiske celleprocesser, og studere processerne i forhold til ændringer i organismernes omgivelser.

  AB - Studier af strukturerne i planter og mikroorganismer har traditionelt været gennemført ved anvendelse af forskellige typer af mikroskopi på døde vævsprøver. Det har begrænset mulighederne for at udføre studier over tid af processer i celler og væv. Denhastige udvikling inden for genteknologi og optisk analyse sætter nu forskerne i stand til at gennemføre studier, der har en begrænset effekt på det levende materiale. De såkaldte non-invasive studier gør det muligt at undersøge tidsforløb af strukturelleog biokemiske celleprocesser, og studere processerne i forhold til ændringer i organismernes omgivelser.

  KW - Planteproduktion og stofomsætning

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 21

  EP - 23

  JO - Risønyt

  JF - Risønyt

  SN - 0108-1054

  IS - 4 (temanummer om bioproduktion)

  ER -

  Jakobsen I. Lys på samspillet mellem planter og mikroorganismer. Risønyt. 2001;(4 (temanummer om bioproduktion)):21-23.