Abstract
IDAs Klimaplan 2050 beskriver, hvordan Danmark i første halvdel af det 21. århundrede kan reducere udslippet af drivhusgasser med 90 procent.
Planen er samtidig en beskrivelse af, hvordan investeringer i teknologi og infrastruktur kan udvikle Danmark til et moderne samfund baseret på vedvarende energikilder og effektiv udnyttelse af alle tilgængelige ressourcer. Et samfund, hvor vækst i erhverv og velfærd kan ske i samspil med et bæredygtigt miljø.
Samfundsøkonomiske beregninger viser, at en omlægning af energiforsyningen vil medføre besparelser på 13 milliarder kr. allerede i år 2015. Herefter vil besparelserne stige frem til 2050 så de når op på 25 milliarder kr. årligt.
Kapitlet om landbrug, fødevarer og materialer analyserer den nuværende klimabelastning fra dansk fødevareproduktion og -forbrug og diskuterer tiltag der kan reducere klimabelastningen med 50-70% gennem ændrede kostvaner, mindre spild af fødevarer i husholdningerne og et mindre miljøbelastende landbrug. Samtidig diskuteres muligheder og barrierer for at producere biomasse til energi- og materialeforformål som led i udfasning af fossile energiressourcer.
Original language | Danish |
---|---|
Title of host publication | IDA's Klimaplan : Future Climate Engineering Solutions |
Editors | Bjarke Fonnesbech, Pernille Hagedorn-Rasmussen |
Number of pages | 151 |
Place of Publication | København |
Publisher | Ingeniørforeningen IDA |
Publication date | 2009 |
Pages | 63-89 |
ISBN (Print) | 979-87-87254-23-6 |
Publication status | Published - 2009 |
Keywords
- food recipes
- climate plan
- energy savings
- biomass
- food waste
- food and climate
- sustainable agriculture
- renewable energy
- climate