Laks er i fremgang – men der er plads til forbedring

Kaare Manniche Ebert, Finn Sivebæk

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

24 Downloads (Pure)

Abstract

Siden 1990’erne er der investeret et trecifret millionbeløb i vandløbene, der munder ud i Vadehavet. Der er fjernet spærringer, udrettede strækninger er genslynget, og der er udlagt gydegrus og sten. Det har foreløbig givet gode resultater i form af flere vilde laks og skabt adgang til egnede gyde- og opvækstområder for flere andre fiskearter herunder snæbel, havørred og stalling. Der er stadig behov for forbedringer, hvis åerne skal have store fiskebestande.
Original languageDanish
JournalNationalpark magasin
Issue number6
Pages (from-to)30-35
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{ed8a9d247a3a4f40be1a3343020797d2,
title = "Laks er i fremgang – men der er plads til forbedring",
abstract = "Siden 1990’erne er der investeret et trecifret millionbel{\o}b i vandl{\o}bene, der munder ud i Vadehavet. Der er fjernet sp{\ae}rringer, udrettede str{\ae}kninger er genslynget, og der er udlagt gydegrus og sten. Det har forel{\o}big givet gode resultater i form af flere vilde laks og skabt adgang til egnede gyde- og opv{\ae}kstomr{\aa}der for flere andre fiskearter herunder sn{\ae}bel, hav{\o}rred og stalling. Der er stadig behov for forbedringer, hvis {\aa}erne skal have store fiskebestande.",
author = "Ebert, {Kaare Manniche} and Finn Siveb{\ae}k",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "30--35",
journal = "Nationalpark magasin",
number = "6",

}

Laks er i fremgang – men der er plads til forbedring. / Ebert, Kaare Manniche; Sivebæk, Finn.

In: Nationalpark magasin, No. 6, 2019, p. 30-35.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Laks er i fremgang – men der er plads til forbedring

AU - Ebert, Kaare Manniche

AU - Sivebæk, Finn

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Siden 1990’erne er der investeret et trecifret millionbeløb i vandløbene, der munder ud i Vadehavet. Der er fjernet spærringer, udrettede strækninger er genslynget, og der er udlagt gydegrus og sten. Det har foreløbig givet gode resultater i form af flere vilde laks og skabt adgang til egnede gyde- og opvækstområder for flere andre fiskearter herunder snæbel, havørred og stalling. Der er stadig behov for forbedringer, hvis åerne skal have store fiskebestande.

AB - Siden 1990’erne er der investeret et trecifret millionbeløb i vandløbene, der munder ud i Vadehavet. Der er fjernet spærringer, udrettede strækninger er genslynget, og der er udlagt gydegrus og sten. Det har foreløbig givet gode resultater i form af flere vilde laks og skabt adgang til egnede gyde- og opvækstområder for flere andre fiskearter herunder snæbel, havørred og stalling. Der er stadig behov for forbedringer, hvis åerne skal have store fiskebestande.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 30

EP - 35

JO - Nationalpark magasin

JF - Nationalpark magasin

IS - 6

ER -