Kortlægning af offentlig fiskeriforskning samt innovations-, viden og erhvervssamarbejder i fiskerierhvervet: Udarbejdet af Danmarks Tekniske Universitet og konsulentfirmaet Navigators på vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet

Arne Wangel, Majken Bager, Søren Find, Bolette van Ingen Bro, Dorthe Birkedahl Jørgensen

Research output: Book/ReportReportCommissioned

129 Downloads (Pure)

Abstract

Fiskeriforskning understøtter forvaltning af levende ressourcer i havet, langs kysterne, i søer og i åer samt udviklingen af en bæredygtig fiskeri- og akvakulturindustri, forskning, der også har stor betydning for Dan-marks fiskeforarbejdningsindustri og for virksomheder, der producerer foder, foderingredienser og tekno-logi til akvakulturproduktion.
Kortlægningen viser, at den offentlige fiskeriforskning er en dansk styrkeposition af international kvalitet, bygger på internationalt samarbejde og trækker en betydelig andel ekstern finansiering fra internationale kilder til Danmark. Fiskeriforskning leverer forskningsbaseret rådgivning til både myndighederne og erhver-vet.
Fiskerierhvervet i Danmark er præget af en idérigdom og iværksætteri, der resulterer i en række aktiviteter og initiativer, der ikke har en forskningsmæssig dimension, men som ikke desto mindre bidrager til at skabe en væsentlig udvikling i erhvervet. Derfor indeholder rapporten, ud over kortlægningen af fiskeriforsknin-gen i Danmark, ligeledes en kortlægning af innovations-, viden- og erhvervssamarbejder i fiskerierhvervet. Rapportens innovations- og erhvervsdel er udarbejdet af virksomheden Navigators i Holstebro.
Original languageDanish
PublisherUNEP DTU Partnership
Number of pages81
Commissioning bodyMinistry of Higher Education and Science
Publication statusPublished - 2014

Cite this