Kommentering af EU kommissionens forslag til forordning nr. 1881/2006 vedr. nye grænseværdier for 3-MCPD, samt fedtsyreestre af 3-MCPD og glycidol

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

32 Downloads (Pure)

Abstract

Fødevarestyrelsen (FVST) har bedt DTU-Fødevareinstituttet om at vurdere det seneste forslag fra EU kommissionen fremsat d.10/9-2018, vedrørende fastsættelse af nye grænseværdier for 3-monochloropropan-1,2-diol (3-MCPD) herunder fedtsyreestre af dette stof samt glycidyl-fedtsyreestre i en række fødevare (vegetabilske olier og fedtstoffer, modermælkserstatninger/tilskudsblandinger og fiskeolie). De forslåede grænseværdier er opført i appendiks A.

DTU fødevareinstituttet har tidligere d. 23/11-2016 fremsendt et høringssvar i forhold til tidligere for-slåede grænseværdier (DTU DOC. 16/22560). Dette notat er en opdatering af det tidligere afgivne hø-ringssvar. Ud over den sundhedsmæssige vurdering er instituttet ligeledes blevet bedt om at vurdere de analysemæssige udfordringer i forhold til de forslåede grænseværdier.

Høringssvaret behandler ikke de allerede fastsatte grænseværdier for 3-MCPD i sojasauce og hydro-lyseret vegetabilsk protein.
Original languageDanish
Publication date2018
Number of pages18
Project No.18/15366
Finished27/11/2018
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • Kemikaliepåvirkninger
  • Risikovurdering

Cite this