Isfiskeriet af hellefisk i Qaanaaq – kvalitet, udvikling og anbefalinger

Research output: Book/ReportReportResearch

11 Downloads (Pure)

Abstract

Nærværende rapport er udarbejdet på baggrund af et feltstudie i Qaanaaq og Qeqertat fra den 24. april til 12. maj. Turen havde to sammenhængende og forskningsrelaterede formål:
Turens ene formål var at undersøge og beskrive fiskeriet af hellefisk gennem hele processen fra fangernes praksisser på isen over transporten til indhandlingen og behandlingen på fabrikken i Qaanaaq for dermed at vurdere og dokumentere kvaliteten af fisken. Samtidig blev der indsamlet materiale til at udvikle branding af områdets fiskeri og hellefisk. De gennemførte undersøgelser viste, at kvaliteten i fiskeriet i Qaanaaq har udviklet sig meget positivt, og at fabrikken derfor er i stand til at eksportere hellefisk i høj kvalitet. Det er ovennævnte elementer af turens formål, der afrapporteres i nærværende rapport.
I sammenhæng hermed havde turen som formål at følge op på den forskning, Center for Arktiske Teknologi (ARTEK) på DTU har stået spidsen for vedrørende infrastrukturens betydning for erhvervsudvikling i Qaanaaq distrikt. På turen blev der i samarbejde med Nukissiorfiit fulgt op på etableringen af vandforsyning i Qaanaaq samt el- og vandforsyning i Qeqertat, og desuden blev der gennemført forundersøgelser til en ræklingeproduktion i Qeqertat. Dette afrapporteres andetsteds.
Original languageEnglish
PublisherDTU Byg, Danmarks Tekniske Universitet
Number of pages32
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@book{b2a2a622b0364b079223e095cb63f6ee,
title = "Isfiskeriet af hellefisk i Qaanaaq – kvalitet, udvikling og anbefalinger",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende rapport er udarbejdet p{\aa} baggrund af et feltstudie i Qaanaaq og Qeqertat fra den 24. april til 12. maj. Turen havde to sammenh{\ae}ngende og forskningsrelaterede form{\aa}l:Turens ene form{\aa}l var at unders{\o}ge og beskrive fiskeriet af hellefisk gennem hele processen fra fangernes praksisser p{\aa} isen over transporten til indhandlingen og behandlingen p{\aa} fabrikken i Qaanaaq for dermed at vurdere og dokumentere kvaliteten af fisken. Samtidig blev der indsamlet materiale til at udvikle branding af omr{\aa}dets fiskeri og hellefisk. De gennemf{\o}rte unders{\o}gelser viste, at kvaliteten i fiskeriet i Qaanaaq har udviklet sig meget positivt, og at fabrikken derfor er i stand til at eksportere hellefisk i h{\o}j kvalitet. Det er ovenn{\ae}vnte elementer af turens form{\aa}l, der afrapporteres i n{\ae}rv{\ae}rende rapport.I sammenh{\ae}ng hermed havde turen som form{\aa}l at f{\o}lge op p{\aa} den forskning, Center for Arktiske Teknologi (ARTEK) p{\aa} DTU har st{\aa}et spidsen for vedr{\o}rende infrastrukturens betydning for erhvervsudvikling i Qaanaaq distrikt. P{\aa} turen blev der i samarbejde med Nukissiorfiit fulgt op p{\aa} etableringen af vandforsyning i Qaanaaq samt el- og vandforsyning i Qeqertat, og desuden blev der gennemf{\o}rt forunders{\o}gelser til en r{\ae}klingeproduktion i Qeqertat. Dette afrapporteres andetsteds.",
author = "K{\aa}re Hendriksen",
year = "2019",
language = "English",
publisher = "DTU Byg, Danmarks Tekniske Universitet",

}

Isfiskeriet af hellefisk i Qaanaaq – kvalitet, udvikling og anbefalinger. / Hendriksen, Kåre.

DTU Byg, Danmarks Tekniske Universitet, 2019. 32 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Isfiskeriet af hellefisk i Qaanaaq – kvalitet, udvikling og anbefalinger

AU - Hendriksen, Kåre

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Nærværende rapport er udarbejdet på baggrund af et feltstudie i Qaanaaq og Qeqertat fra den 24. april til 12. maj. Turen havde to sammenhængende og forskningsrelaterede formål:Turens ene formål var at undersøge og beskrive fiskeriet af hellefisk gennem hele processen fra fangernes praksisser på isen over transporten til indhandlingen og behandlingen på fabrikken i Qaanaaq for dermed at vurdere og dokumentere kvaliteten af fisken. Samtidig blev der indsamlet materiale til at udvikle branding af områdets fiskeri og hellefisk. De gennemførte undersøgelser viste, at kvaliteten i fiskeriet i Qaanaaq har udviklet sig meget positivt, og at fabrikken derfor er i stand til at eksportere hellefisk i høj kvalitet. Det er ovennævnte elementer af turens formål, der afrapporteres i nærværende rapport.I sammenhæng hermed havde turen som formål at følge op på den forskning, Center for Arktiske Teknologi (ARTEK) på DTU har stået spidsen for vedrørende infrastrukturens betydning for erhvervsudvikling i Qaanaaq distrikt. På turen blev der i samarbejde med Nukissiorfiit fulgt op på etableringen af vandforsyning i Qaanaaq samt el- og vandforsyning i Qeqertat, og desuden blev der gennemført forundersøgelser til en ræklingeproduktion i Qeqertat. Dette afrapporteres andetsteds.

AB - Nærværende rapport er udarbejdet på baggrund af et feltstudie i Qaanaaq og Qeqertat fra den 24. april til 12. maj. Turen havde to sammenhængende og forskningsrelaterede formål:Turens ene formål var at undersøge og beskrive fiskeriet af hellefisk gennem hele processen fra fangernes praksisser på isen over transporten til indhandlingen og behandlingen på fabrikken i Qaanaaq for dermed at vurdere og dokumentere kvaliteten af fisken. Samtidig blev der indsamlet materiale til at udvikle branding af områdets fiskeri og hellefisk. De gennemførte undersøgelser viste, at kvaliteten i fiskeriet i Qaanaaq har udviklet sig meget positivt, og at fabrikken derfor er i stand til at eksportere hellefisk i høj kvalitet. Det er ovennævnte elementer af turens formål, der afrapporteres i nærværende rapport.I sammenhæng hermed havde turen som formål at følge op på den forskning, Center for Arktiske Teknologi (ARTEK) på DTU har stået spidsen for vedrørende infrastrukturens betydning for erhvervsudvikling i Qaanaaq distrikt. På turen blev der i samarbejde med Nukissiorfiit fulgt op på etableringen af vandforsyning i Qaanaaq samt el- og vandforsyning i Qeqertat, og desuden blev der gennemført forundersøgelser til en ræklingeproduktion i Qeqertat. Dette afrapporteres andetsteds.

M3 - Report

BT - Isfiskeriet af hellefisk i Qaanaaq – kvalitet, udvikling og anbefalinger

PB - DTU Byg, Danmarks Tekniske Universitet

ER -