Integrering af driftsviden i design

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  Abstract

  Et stort antal nybyggerier er ved ibrugtagning ikke så driftsvenlige som beregnet og forventet. Den internationale videnskabelige litteratur beskriver et pålidelighedsgab mellem det beregnede og det faktiske energiforbrug, hvor det faktiske forbrug er større end forventet. Ud over et øget energiforbrug, beskrives også andre elementer af driftsvenlighed som mangelfulde ved ibrugtagning. Det kan være manglende funktionalitet, dårligt indeklima, vanskeligheder ved drift og vedligehold af installationer og dårlige rengøringsmuligheder. Med andre ord, kan der være en kløft mellem den forventede og den faktiske driftsvenlighed af byggerier.
  Original languageEnglish
  Title of host publicationCFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer
  PublisherPolyteknisk Boghandel og Forlag
  Publication date2018
  Pages160-165
  Publication statusPublished - 2018

  Cite this

  Rasmussen, H. L. (2018). Integrering af driftsviden i design. In CFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer (pp. 160-165). Polyteknisk Boghandel og Forlag.
  Rasmussen, Helle Lohmann. / Integrering af driftsviden i design. CFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer. Polyteknisk Boghandel og Forlag, 2018. pp. 160-165
  @inbook{1c5f089d36c84db68708410303c7be56,
  title = "Integrering af driftsviden i design",
  abstract = "Et stort antal nybyggerier er ved ibrugtagning ikke s{\aa} driftsvenlige som beregnet og forventet. Den internationale videnskabelige litteratur beskriver et p{\aa}lidelighedsgab mellem det beregnede og det faktiske energiforbrug, hvor det faktiske forbrug er st{\o}rre end forventet. Ud over et {\o}get energiforbrug, beskrives ogs{\aa} andre elementer af driftsvenlighed som mangelfulde ved ibrugtagning. Det kan v{\ae}re manglende funktionalitet, d{\aa}rligt indeklima, vanskeligheder ved drift og vedligehold af installationer og d{\aa}rlige reng{\o}ringsmuligheder. Med andre ord, kan der v{\ae}re en kl{\o}ft mellem den forventede og den faktiske driftsvenlighed af byggerier.",
  author = "Rasmussen, {Helle Lohmann}",
  year = "2018",
  language = "English",
  pages = "160--165",
  booktitle = "CFM forskning igennem 10 {\aa}r: De vigtigste modeller, metoder og v{\ae}rkt{\o}jer",
  publisher = "Polyteknisk Boghandel og Forlag",

  }

  Rasmussen, HL 2018, Integrering af driftsviden i design. in CFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer. Polyteknisk Boghandel og Forlag, pp. 160-165.

  Integrering af driftsviden i design. / Rasmussen, Helle Lohmann.

  CFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer. Polyteknisk Boghandel og Forlag, 2018. p. 160-165.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Integrering af driftsviden i design

  AU - Rasmussen, Helle Lohmann

  PY - 2018

  Y1 - 2018

  N2 - Et stort antal nybyggerier er ved ibrugtagning ikke så driftsvenlige som beregnet og forventet. Den internationale videnskabelige litteratur beskriver et pålidelighedsgab mellem det beregnede og det faktiske energiforbrug, hvor det faktiske forbrug er større end forventet. Ud over et øget energiforbrug, beskrives også andre elementer af driftsvenlighed som mangelfulde ved ibrugtagning. Det kan være manglende funktionalitet, dårligt indeklima, vanskeligheder ved drift og vedligehold af installationer og dårlige rengøringsmuligheder. Med andre ord, kan der være en kløft mellem den forventede og den faktiske driftsvenlighed af byggerier.

  AB - Et stort antal nybyggerier er ved ibrugtagning ikke så driftsvenlige som beregnet og forventet. Den internationale videnskabelige litteratur beskriver et pålidelighedsgab mellem det beregnede og det faktiske energiforbrug, hvor det faktiske forbrug er større end forventet. Ud over et øget energiforbrug, beskrives også andre elementer af driftsvenlighed som mangelfulde ved ibrugtagning. Det kan være manglende funktionalitet, dårligt indeklima, vanskeligheder ved drift og vedligehold af installationer og dårlige rengøringsmuligheder. Med andre ord, kan der være en kløft mellem den forventede og den faktiske driftsvenlighed af byggerier.

  M3 - Book chapter

  SP - 160

  EP - 165

  BT - CFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer

  PB - Polyteknisk Boghandel og Forlag

  ER -

  Rasmussen HL. Integrering af driftsviden i design. In CFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer. Polyteknisk Boghandel og Forlag. 2018. p. 160-165