Indtag af mejeriprodukter og risiko for at udvikle aterosklerotiske hjertekarsygdomme: Systematisk oversigt og metaanalyse

Marianne Uhre Jakobsen*, Ellen Trolle, Anders Stockmarr, Anette Bysted

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Data fra kohortestudier peger på, at indtag af mælk med et højt fedtindhold er forbundet med en højere risiko for at udvikle iskæmisk hjertesygdom (IHS), men at indtag af ost er forbundet med en lavere risiko for at udvikle IHS. Det er konklusionen i en systematisk oversigt og metaanalyse af kohortestudier af indtag af forskellige typer mejeriprodukter og risiko for at udvikle aterosklerotiske hjertekarsygdomme.
Original languageEnglish
JournalDiætisten
Volume174
Number of pages3
ISSN1395-1769
Publication statusPublished - 2021

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Indtag af mejeriprodukter og risiko for at udvikle aterosklerotiske hjertekarsygdomme: Systematisk oversigt og metaanalyse'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this