I dybden med innovationsbegrebet

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Kapitlet går i dybden med innovation, som er et centralt begreb i nutidens ledelse. Innovation og kreativitet er tæt forbundne, hvor kreativitet knytter sig til processen,det vil sige at tænke nye tanker, forny og forandre, og innovation knytter sig til”produktet” i form af viden og gøren. Kapitlet tager en mere filosofisk og undersøgende tilgang til innovationsbegrebet. Formålet er at hjælpe ledere og medarbejdere til en dybere og mere kritisk forståelse, så begreberne fyldes medmening, i stedet for at være tomme og forvaskede modeord. Dette gøres ved at undersøge begrebernes grænseflader, forankringer, antagelser i en ledelseskontekst. En grænseflade definerer vi som det område, hvor to (mod)begreber møder hinanden.
Original languageDanish
Title of host publicationNår Ledelse Sker - mellem viden og væren
EditorsErik Staunstrup
Number of pages36
Publisher Nyt Perspektiv
Publication date2015
Chapter16
ISBN (Print)9788799258727
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Rydén, P. (2015). I dybden med innovationsbegrebet. In E. Staunstrup (Ed.), Når Ledelse Sker - mellem viden og væren Nyt Perspektiv.
Rydén, Pernille. / I dybden med innovationsbegrebet. Når Ledelse Sker - mellem viden og væren. editor / Erik Staunstrup . Nyt Perspektiv, 2015.
@inbook{76b6ec1da6004b8bb635ae4359824fbc,
title = "I dybden med innovationsbegrebet",
abstract = "Kapitlet g{\aa}r i dybden med innovation, som er et centralt begreb i nutidens ledelse. Innovation og kreativitet er t{\ae}t forbundne, hvor kreativitet knytter sig til processen,det vil sige at t{\ae}nke nye tanker, forny og forandre, og innovation knytter sig til”produktet” i form af viden og g{\o}ren. Kapitlet tager en mere filosofisk og unders{\o}gende tilgang til innovationsbegrebet. Form{\aa}let er at hj{\ae}lpe ledere og medarbejdere til en dybere og mere kritisk forst{\aa}else, s{\aa} begreberne fyldes medmening, i stedet for at v{\ae}re tomme og forvaskede modeord. Dette g{\o}res ved at unders{\o}ge begrebernes gr{\ae}nseflader, forankringer, antagelser i en ledelseskontekst. En gr{\ae}nseflade definerer vi som det omr{\aa}de, hvor to (mod)begreber m{\o}der hinanden.",
author = "Pernille Ryd{\'e}n",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "9788799258727",
editor = "{Staunstrup }, {Erik }",
booktitle = "N{\aa}r Ledelse Sker - mellem viden og v{\ae}ren",
publisher = "Nyt Perspektiv",

}

Rydén, P 2015, I dybden med innovationsbegrebet. in E Staunstrup (ed.), Når Ledelse Sker - mellem viden og væren. Nyt Perspektiv.

I dybden med innovationsbegrebet. / Rydén, Pernille.

Når Ledelse Sker - mellem viden og væren. ed. / Erik Staunstrup . Nyt Perspektiv, 2015.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - I dybden med innovationsbegrebet

AU - Rydén, Pernille

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Kapitlet går i dybden med innovation, som er et centralt begreb i nutidens ledelse. Innovation og kreativitet er tæt forbundne, hvor kreativitet knytter sig til processen,det vil sige at tænke nye tanker, forny og forandre, og innovation knytter sig til”produktet” i form af viden og gøren. Kapitlet tager en mere filosofisk og undersøgende tilgang til innovationsbegrebet. Formålet er at hjælpe ledere og medarbejdere til en dybere og mere kritisk forståelse, så begreberne fyldes medmening, i stedet for at være tomme og forvaskede modeord. Dette gøres ved at undersøge begrebernes grænseflader, forankringer, antagelser i en ledelseskontekst. En grænseflade definerer vi som det område, hvor to (mod)begreber møder hinanden.

AB - Kapitlet går i dybden med innovation, som er et centralt begreb i nutidens ledelse. Innovation og kreativitet er tæt forbundne, hvor kreativitet knytter sig til processen,det vil sige at tænke nye tanker, forny og forandre, og innovation knytter sig til”produktet” i form af viden og gøren. Kapitlet tager en mere filosofisk og undersøgende tilgang til innovationsbegrebet. Formålet er at hjælpe ledere og medarbejdere til en dybere og mere kritisk forståelse, så begreberne fyldes medmening, i stedet for at være tomme og forvaskede modeord. Dette gøres ved at undersøge begrebernes grænseflader, forankringer, antagelser i en ledelseskontekst. En grænseflade definerer vi som det område, hvor to (mod)begreber møder hinanden.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788799258727

BT - Når Ledelse Sker - mellem viden og væren

A2 - Staunstrup , Erik

PB - Nyt Perspektiv

ER -

Rydén P. I dybden med innovationsbegrebet. In Staunstrup E, editor, Når Ledelse Sker - mellem viden og væren. Nyt Perspektiv. 2015